Zlatan Ibrahimovic nu are probleme doar pe teren. La numai câteva zile după ce starul suedez a fost eliminat în meciul Parma - AC Milan, scor 1-3, în presa internațională s-a aflat că atacantul este acționar la o casă de pariuri cu sediul în Malta. Mai precis, Ibra deține 10% din pachetul de acțiuni. Iar acest lucru nu ar fi reprezentat deloc o problemă... dacă Zlatan nu ar fi fost fotbalist profesionist.
Potrivit publicației suedeze Aftonbladet, Ibrahimovic a devenit acționar la casa de pariuri respectivă în urmă cu 3 ani, pe vremea când evolua la LA Galaxy, în campionatul Statelor Unite. CEO-ul companiei a confirmat că internaționalul suedez încă îndeplinește rolul de acționar acolo.

Probleme pentru Ibrahimovic! Starul suedez riscă o suspendare de până la 3 ani din fotbal

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Conform Codului de Etică din regulamentele FIFA și UEFA, fotbaliștii nu au voie să fie implicați în industria pariurilor sportive. Prin urmare, Ibrahimovic a încălcat în nenumărate rânduri protocolul respectiv, în ultimii 3 ani.
Începând din 2018, Zlatan a evoluat pentru LA Galaxy, AC Milan, dar și la naționala Suediei, unde a revenit recent, după o pauză de 5 ani. Ibra a jucat luna trecută în meciurile cu Georgia și Kosovo, aflate în oferta casei de pariuri la care este acționar. Serie A și Europa League sunt alte două competiții în care Zlatan a fost implicat, deși regulamentul interzice strict acest lucru, în situația sa.
Jurnaliștii suedezi anunță că Ibrahimovic riscă o suspendare de până la 3 ani din fotbal și o amendă de până la 100.000 de euro, conform regulamentului FIFA. De cealaltă parte, UEFA nu scrie clar în protocol cum arată posibilele sancțiuni.

Ce a spus Federația Suedeză, după anunțul că Ibrahimovic ar putea fi suspendat

"Nu am vorbit cu Ibrahimovic despre acest lucru. Prefer să nu fac speculații despre posibilele sancțiuni, dar vom încerca să obținem clarificări de la FIFA.", a spus Hakan Sjostrand, secreatrul Federației Suedeze de Fotbal.
La rândul său, Erik Sharp, CEO-ul casei de pariuri respective, a discutat pe marginea situației în care se află Ibrahimovic:
"Aceste întrebări trebuie să fie adresate către FIFA. Noi avem un contract cu Zlatan pe care îl urmăm. Dacă există probleme, ne vom ocupa împreună de ele.", a anunțat Sharp.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51