Leao s-a aflat în al nouălea cer în weekend, după ce a intrat în istoria fotbalului cu un gol înscris la doar 6,7 secunde de la startul partidei.
Au trecut numai 2 zile, iar internaționalul de tineret portughez a primit o veste teribilă. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne l-a găsit vinovat pentru ruperea unilaterală a contractului cu Sporting Lisabona, din 2018, și va fi obligat să achite compensații în valoarede 16,5 milioane de euro.
Rafael Leao a fost crescut și lansat în fotbalul mare de Sporting Lisabona. Totuși, clubul portughez n-a primit vreo sumă de bani în momentult transferului său la Lille, în urmă cu 2 ani.
Serie A
Ianis Hagi, ca și transferat la Roma, în iarnă. Suma uriașă pusă la bătaie de Mourinho
ACUM O ZI

Rafael Leao, omul-record al lui AC Milan, obligat să plătească 16,5 milioane de euro

În vara anului 2018, Leao a decis s-o părăsească pe Sporting liber de contract, deși avea o clauză stabilită în valoare de 45 milioane de euro. Tânărul atacant n-a ținut cont de regulament și a plecat la Lille. În campionatul Franței, Leao a înscris 8 goluri în 24 de apariții, pentru ca în vara lui 2019 să fie cumpărat de Milan, în schimbul sumei de 23 milioane de euro.
Oficialii lui Sporting l-au chemat pe jucător în instanță, cerându-i inițial daune echivalente clauzei: 45 milioane de lire. În final, TAS a hotărât ca Leao să le ofere compensații în valoare de 16,5 milioane de euro.
După un proces care părea să nu se mai încheie, TAS a luat decizia finală. Astfel, Leao va fi obligat să plătească daune în valoare de 16,5 milioane de euro.
Potrivit calciomercato.com, Milan va opri o parte din salariul lui Leao și o va direcționa către acoperirea compensațiilor respective.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Serie A
"Bijuteria Mihăilă străluceşte și vede Champions League". Românul, aproape de lovitura carierei
22/09/2021 LA 07:46
Serie A
Allegri, criză de nervi după meciul cu Milan: "La dracu! Și ei vor să joace pentru Juventus..."
21/09/2021 LA 05:34