O televiziune din Italia a decis să dea afară un analist sportiv după comentariile rasiste făcute la adresa atacantului celor de la Inter Milano, Romelu Lukaku. Luciano Passirani a făcut o remarcă rasistă în timp ce vorbea la TopCalcio24.
În analiza de după victoria cu 1-0 a lui Inter în fața celor de la Udinese, Passirani a spus în direct: ”Dacă ajungi în situație de 1 la 1 cu el te omoară. Singurul mod prin care îi poți face față este poate să-i dai 10 banane de mâncare”.
Directorul programului, Fabia Ravezzani, a reacționat imediat și a anunțat că în ciuda scuzelor imediate ale lui Passirani, acesta nu va mai apărea niciodată pe post. ”Domnul Passirani are 80 de ani și pentru a-l compliment pe Lukaku a folosit o metaforă care s-a dovedit a fi rasistă.
Premier League
OFICIAL | Romelu Lukaku e jucătorul lui Chelsea! Sumă de transfer record pentru belgian
12/08/2021 LA 17:26
Cred că a fost un moment teribil de lipsă de lucididate. Nu putem tolera astfel de erori, chiar dacă sunt de moment” a spus Ravezzani. Partida cu Udinese a fost prima în care Lukaku nu a marcat de la venirea la Inter.

Lukaku, ținta scandărilor rasiste

Romelu Lukaku nu este la primul incident în care este victima rasismului după transferul de la Manchester United la Inter Milano din vară. Fanii celor de la Cagliari au scos sunete de maimuță după ce atacantul belgian a marcat din penalty în victoria cu 2-1 a lui Inter. Moise Kean a avut parte de un tratament similar în stagiunea precedentă când Juventus a jucat împotriva lui Cagliari, la fel si Blaise Matuidi. De asemenea, Sulley Muntari a ieșit de pe teren în 2017 când echipa sa, Pescara, a jucat cu Cagliari.
Creșterea incidentelor rasiste este cauzată și de lipsa de reacție a Federației din Italia. Cei de la Cagliari nu au fost suspendați sau amendați în urma vreunui incident. Mai mult, Muntari a primit el suspendare pentru că a refuzat să mai joace în acea partida de acum 2 ani!
”Mulți jucători au suferit în ultima lună abuz rasist. Am pățit-o și eu ieri. Fotbalul este un joc care ar trebui să bucure pe toată lumea și nu trebuie să acceptăm nicio formă de discriminare care ne face sportul de rușine. Sper ca federațiile să reacționeze dur în toate cazurile de discriminare. Rețelele de socializare trebuie să lucreze mai bine alături de cluburile de fotbal deoarece mereu vedem comentarii rasiste după postările unei persoane de culoare. O spunem de ani de zile și nimic nu se întâmplă. Suntem în 2019 și cred că în loc să avansăm o luăm înapoi și cred că jucătorii trebuie să se unească și să facă o declarație la comun pentru a menține acest sport curat și plăcut pentru toată lumea” a postat Romelu Lukaku pe internet după partida cu Cagliari.
Serie A
Romelu Lukaku, mai ieftin decât Erling Haaland! Cât cere Interul pentru starul belgian
02/04/2021 LA 10:34
Fotbal
Lukaku, un car de nervi după finala Europa League, pierdută în fața Sevillei. Ce a făcut belgianul
23/08/2020 LA 05:20