Viitorul pare să sune bine pentru bianconeri, după un start de sezon destul de ezitant. Campioana ultimelor 9 ediții din campionatul italian are mai mulți jucători tineri de perspectivă, care pot crește alături de fotbaliști cu mare experiență, precum Buffon, Chiellini, Bonucci sau Ronaldo. Printre ei și Radu Drăgușin, care, după ce și-a făcut debutul în Liga Campionilor, a evoluat pe final de meci și în partida de pe Stadio Luigi Ferraris.
Andrea Pirlo s-a declarat încântat de comportamentul jucătorilor, mai ales că disputa cu Genoa a venit la doar câteva zile după succesul istoric cu Barcelona, 3-0 pe Camp Nou, care i-a oferit lui Juve șefia grupei și statutul de cap de serie la tragerea la sorți pentru optimi.
"Atitudinea a fost cea mai importantă azi, mă bucur că am reușit să ne ștergem din memorie euforia partidei cu Barcelona. Am jucat împotriva unei formații care se apără exact, așa că a trebuit să fim răbdători. Am avut o atitudine foarte bună, chiar dacă a fost enervant să luăm gol la primul lor șut pe poartă. Abia deschisesem scorul, astfel că a fost destul de frustrant. Dar am reușit să rămânem concentrați și am învins", a spus Pirlo la microfonul Sky Sport Italia.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56

Pirlo, mulțumit de Dybala

În ultimul timp, ofensiva "Bătrânei Doamne" a fost formată în general din Ronaldo și Morata, dar ieri tânărul tehnician italian a mizat pe Dybala. "La Joya" a evoluat excelent, deschizând scorul în partida de la Genoa.
"Paulo avea nevoie să înscrie acest gol, pentru a se debloca din punct de vedere mental. A jucat foarte bine azi, atât pe fază ofensivă, cât și în apărare. Sunt foarte fericit pentru el, în ultima perioadă forma lui a crescut foarte mult și merită să joace și să înscrie", a mai spus tehnicianul italian.
La 22 de ani, Weston McKennie devine titular de drept la "Bătrâna Doamnă" și pare a fi genul de jucător care poate să apară surprinzător la finalizare. Ieri, americanul a oferit pasa decisivă la golul de 1-0, terminând perfect o săptămână pe care nu o va uita vreodată, după capodopera de reușit de pe Camp Nou.
"Nu avem un playmaker clasic, dar avem mijlocași care pot îndeplini diferite roluri într-un meci. Depinde de adversar și de caracteristicile lui. Weston McKennie poate urca bine cu mingea la picior, poate să apară mult mai des la finalizare. Mai ales în momentul în care joacă Dybala, care e capabil să tragă om după el, pentru că se mișcă mult, se creează spații pentru Weston", a concluzionat Pirlo.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Serie A
Un star de la Juventus s-a răzgândit! A pus punct negocierilor și pleacă gratis la vară
13/01/2022 LA 08:29