Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Ștefan Radu, după ce a egalat recordul de apariții în tricoul lui Lazio

Cosmin Cioboata

Publicat 21/03/2021 la 22:10 GMT+2

Ștefan Radu (34 de ani) a scris istorie la Lazio. Fundașul român a egalat recordul de apariții în tricoul clubului italian, deținut de Giuseppe Favalli.

stefan radu champion

Credit imagine: Getty Images

Ștefan Radu a intrat în istoria grandioasă a lui Lazio. Fundașul român a bifat cea de-a 401-a apariție pentru formația italiană, la meciul câștigat astăzi pe terenul lui Udinese, scor 1-0.
Recordul respectiv era deținut de Giuseppe Favalli, fostul fundaș care a evoluat la formația din Capitală în perioada 1992-2004.
Așadar, Radu mai are nevoie de o singură apariție ca să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru Lazio.
La finalul duelului cu Udinese, decis de golul lui Marusic din minutul 37, Ștefan Radu a vorbit despre borna extraordinară atinsă. Fundașul cu 14 selecții la naționala României a dezvăluit că "mai are benzină" chiar și la 34 de ani.

Reacția lui Ștefan Radu, după ce a egalat recordul de apariții în tricoul lui Lazio

Întrebat care a fost cel mai important meci al carierei sale, Radu a nominalizat finala Cupe Italiei din 2013, când Lazio s-a impus în fața rivalei AS Roma:
"Am egalat recordul? Nu credeam că voi ajunge la aceste cifre! Am luat-o pas cu pas. Au trecut 13 ani de când joc aici și uite că o fac în continuare.
Sunt puțin mai bătrân, dar mai am benzină, mai pot duce meciuri în picioare. Fiecare partidă a fost specială pentru mine, fiecare a fost plină de emoții și povești.
Îmi amintesc fiecare din cele 401 meciuri. Dar dacă ar fi să aleg unul, acela ar fi finala Cupei Italiei din 2013", a spus Ștefan Radu, la finalul meciului cu Udinese.

Ștefan Radu, de 13 ani la Lazio

Ștefan Radu a ajuns la Lazio în 2008, după ce italienii le-au plătit celor de la Dinamo București 4,75 milioane de euro.
Fundașul român a adunat 401 de apariții pentru Lazio, dintre care 327 în Serie A. Per total, Radu a marcat 8 goluri, a oferit 20 de assist-uri și a cucerit 6 trofee: 3 Cupe și 3 Supercupe ale Italiei.
"Aveam nevoie de victorie, au fost două reprize diferite. În prima am dominat, în a doua am suferit, dar important este că nu am primit gol. Sunt trei puncte prețioase, sunt fericit", a spus Radu despre meciul câștigat de Lazio în deplasare cu Udinese.
Lazio se află pe locul 7 în Serie A, după 27 de meciuri disputate. Formația lui Radu se află la 6 puncte în spatele zonei de UEFA Champions League.
  • Contractul lui Ștefan Radu cu Lazio expiră în această vară.
  • 2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ștefan Radu, potrivit transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo