Jucătorul celor de la Roma este cel mai recent nume adăugat pe lista celor indisponibili încă dinainte să reînceapă sezonul. Nu este un caz izolat - este vorba de al 24-lea jucător în această situaței de când s-a revenit la antrenamente. Revenirea a fost una treptată - mai întâi antrenamente individuale, fără contact iar apoi întoarcerea la pregătirea în grup. Totuși, nu a fost fără victime.
Conform CalcioMercato, nimeni din Italia nu este mulțumit de această situație. De la asociația fotbaliștilor, la jucători sau antrenori, toată lumea este îngrijorată de programul aglomerat care urmează în condițiile în care mulți jucători nu par deloc pregătiți. Cel mai puternic protest vine de la vicepreședintele asociației fotbaliștilor, Umberto Calcagno: ”Jucătorii vor fi supuși unor riscuri mari din punct de vedere fizic jucând o dată la trei zile iar la acest lucru adăugăm și problema carantinei obligatorii. Numărul accidentărilor va crește odată cu temperaturile”.

Cât de gravă este problema în Serie A?

Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 15 ORE
Totuși, jurnaliștii italieni menționează că multe dintre accidentări nu sunt grave și că unii fotbaliști s-au recuperat deja, cum ar fi Gomez sau Perotti. Cel mai grav caz este cel al lui Kostas Manolas de la Napoli dar și cel al lui Zlatan Ibrahimovic. De menționat însă că suedezul s-a antrenat în țara sa natală alături de Hammarby.
De asemenea, accidentările unor jucători precum Stratosha, Pau Lopez, Baselli sau Milinkovic Savic nu pot fi atribuite temperaturii, ritmului sau absenței de la antrenamente pentru o perioadă mai lungă.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828132.jpg
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29