Odată cu aducerea lui Carlo Ancelotti, se părea că Napoli va putea să oprească în sfârșit supremația lui Juventus. Asta și pentru că fotbaliștii de lângă Vezuviu păreau să fi ajuns la maturitate.
Sezonul actual s-a dovedit însă un fiasco, lucru care l-a enervat peste măsură pe președintele De Laurentiis. Acesta a ordonat ca fotbaliștii să fie ținuți în cantonament, după remiza cu Salzburg, din Champions League, dar jucătorii nu s-au conformat. La inițiativa lui Mertens și Callejon, fotbaliștii au părăsit baza de pregătire, spre furia oficialului.
Acesta a decis deja ca toți fotbaliștii să fie amendați cu 5% din salariu, dar această măsură e doar începutul.
MLS
Insigne pleacă în MLS la doar 30 de ani pentru a scrie istorie! Salariul uriaș pe care îl va încasa
08/01/2022 LA 17:28
"De Laurentiis a înţeles după prestaţia mediocră de sâmbătă că ciclul e ca şi-ncheiat, cu şapte luni mai devreme de finalul sezonului. Iar acum toţi jucătorii au viitorul incert şi dacă ar putea i-ar vinde pe loc pe toţi care s-au răzvrătit", a dezvăluit Gazzetta dello Sport.

Mertens și Callejon, ca și plecați

Fotbaliști cu o cotă foarte bună, Mertens și Callejon au fost puși pe lista de transferuri și, foarte probabil, vor pleca încă din ianuarie.
Pentru belgian există interes din partea lui Inter, care l-a pierdut pe Alexis Sanchez pentru o mare parte din restul sezonului. Dacă prețul va fi unul atractiv, vârful va ajunge sub comanda lui Conte din iarnă, urmând să încerce să ia titlul în tricoul nerazzurrilor.
În ceea ce îl privește pe fostul jucător al lui Real, acesta nu e la fel de curtat, de vină fiind și vârsta (va împlini în iarnă 33 de ani). Totuși, Callejon ar putea să aleagă China, acolo unde a ajuns fostul căpitan al lui Napoli, Hamsik.
Pe picior de plecare este și mijlocașul Allan, care ar fi avut o contră dură cu fiul președintelui, dar și alți fotbaliști.
Se va încheia, așadar, un ciclu, iar De Laurentiis nu va avea niciun motiv să vrea să îl mai țină cu orice preț nici pe Koulibaly. Fundașul e curtat de marile forțe din Premier League și va fi lăsat în aceste condiții să plece, pentru o sumă apropiată de 100 de milioane de euro.
După 12 etape din Serie A, Napoli ocupă abia locul 7, la 13 puncte de Juventus. În acest context, sezonul intern pare compromis.
Serie A
Juventus - Napoli 1-1 | Torinezii pierd teren în lupta pentru un loc de Champions League
06/01/2022 LA 21:51
Premier League
Romelu Lukaku, penalizat de Chelsea cu cea mai mare amendă din istoria clubului
04/01/2022 LA 13:16