Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo, despre regretul carierei: "I-am zis că unul din noi trebuie să plece. L-a preferat pe el!"

Cristian Mihală

Actualizat 13/02/2020 la 20:26 GMT+2

La 18 ani de la despărțirea de Inter, Ronaldo a vorbit despre motivele care l-au făcut să părăsească Giuseppe Meazza. Brazilianul nu s-a înțeles cu antrenorul de atunci al nerazzurrilor, Hector Raul Cuper, iar Moratti, patronul clubului, a decis să îi dea credit tehnicianului.

Ronaldo Nazario en Inter y Milan

Credit imagine: Eurosport

Ronaldo e văzut de mulți specialiști cel mai bun număr "9" din istorie, dar din păcate accidentările repetate l-au privat de câştigarea mai multor trofee şi de un loc în rândul celor mai buni din toate timpurile, alături de Pele, Maradona sau Messi.
Dublu campion mondial cu Brazilia, Ronaldo nu a avut acelaşi succes în Champions League, competiţie care îi lipseşte din palmares, cu toate că a jucat pentru Barcelona, Real, Inter sau Milan. La nivel de european, cea mai bună performanţă e câştigarea Cupei UEFA, în tricoul Interului, în sezonul 1997-1998.
Pe Meazza, Ronaldo a devenit un idol, chiar dacă în cei cinci ani petrecuţi acolo (1997-2002) a jucat în doar 68 de meciuri, ca urmare a problemelor medicale repetate.
Chiar şi aşa, cele 42 de goluri în primele sale 58 de meciuri, înainte de prima accidentare, i-au garantat peste ani (2018) un loc în Hall of Fameul Interului. De altfel, "Il Fenomeno" s-a simţit poate cel mai bine în Lombardia, însă relaţia cu Hector Raul Cuper a dus de despărţirea de clubul de care se ataşase enorm.
"Am fost foarte fericit la Milano. Eram adulat de fanii de acolo. Dar în perioada când a venit Hector Cuper ca antrenor, nu mi-a plăcut deloc. Aşa că m-am dus la Moratti şi i-am zis tranşant: unul din noi trebuie să plece, situaţia nu mai poate continua aşa. Aşa s-a încheiat povestea mea la Inter. Moratti l-a preferat pe Cuper în locul meu. Dar aşa a început povestea mea cu Real Madrid" a spus fostul atacant, ajuns acum la 43 de ani, în presa din Italia.
Hector Raul Cuper era la începutul anilor 2000 unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori din lume. O dusese pe Valencia în două finale succesive de Champions League, o performanţă incredibilă pentru un club fără un pedigree european deosebit. În 2000, argentinianul a fost desemnat de UEFA cel mai bun antrenor al anului.

Real Madrid, un nou început pentru Ronaldo

În 2002, Real plătea 46 de milioane de euro pentru Ronaldo, o sumă care acum poate părea ridicolă pentru un jucător de o asemenea valoare.
Fanii au fost încântaţi de venirea brazilianului pe Bernabeu, iar tricoul său a fost vândut mai bine decât oricare altul, deşi la Real ajunseseră anterior fotbalişti precum Figo sau Zidane.
Cu galacticii a câştigat un singur titlu de campion al Spaniei, deşi a evoluat în capitala Spaniei până în 2007, iar rata sa de goluri a fost una cu adevărat impresionantă: 83 de goluri în 127 de meciuri. La scurt timp după transferul pe Bernabeu, Ronaldo a cucerit al doilea său Balon de Aur al carierei (2002), după ce în vara acelui an a câştigat titlul mondial cu Brazilia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo