Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo, făcut praf de un fost mare fotbalist: "E ca o companie!"

Cristian Mihală

Actualizat 14/04/2021 la 08:08 GMT+3

Massimo Mauro, fostul mare mijlocaș al lui Juventus, crede că Ronaldo ar trebui să plece în vară de la Juventus. Portughezul este în opinia sa prea individualist, iar "Bătrâna Doamnă" are de suferit.

Juventus' Cristiano Ronaldo reacts

Credit imagine: Getty Images

Ieri, în presa din Italia s-a scris că Allegri a părăsit acum doi ani Juventus din cauza neînțelegerilor cu preșdintele Andrea Agnelli în privința lui Cristiano Ronaldo. Fostul antrenor l-ar fi somat pe oficialul torinez să-l vândă urgent pe portughez, la numai un an de la transferul său de la Real Madrid. Acum, tehnicianul e în cărți pentru o revenire, dar totul se leagă de o plecare a lui CR7.
Allegri e de părere că formația nu poate progresa dacă își concentrează toate eforturile pe un jucător, iar schimbul de generații e mult mai complicat de făcut. De aceeași părere este și Massimo Mauro, marele mijlocaș al bianconerilor din anii '80. Câștigător al titlului și al Cupei Intercontinentale cu Juve, Mauro și-a încheiat cariera la Napoli, unde a câștigat din nou lo scudetto, într-o formație în care strălucea Maradona. Totuși, regretatul argentinian trăgea echipa după el, ceea ce nu se întâmplă cu starul lusitan.
"Ronaldo nu a fost niciodată un lider, indiferent unde a jucat și nici nu va fi. E ca o companie, pentru el e mult mai important succesul lui decât al echipei. Nu e jucătorul care să tragă echipa după el, vrea mereu să fie pus în cele mai bune situații, astfel încât să marcheze. Nu e un fotbalist de echipă", a spus Massimo Mauro în Gazzetta dello

Rezultatele slabe ale lui Juventus în Champions League, legate de egoismul lui Ronaldo?

De la venirea lui Ronaldo, Juventus nu a depășit sferturile Champions League, după ce în ultimii ani, sub conducerea lui Conte și Allegri, ajunsese de două ori până în finală.
Aceste contra-performanțe s-ar datora faptului că Ronaldo, golgheterul all-time al competiției, se gândește la propriul ego și caută să înscrie cât mai mult, stricând astfel multe faze.
"Din punct de vedere al rezultatelor, Juventus nu a progresat de când l-a transferat. Dimpotrivă, s-a descurcat mai rău în Champions League. De aceea, cred că cea mai bună idee pentru ambele părți e ca în vară să se despartă", a mai spus Mauro.
În ciuda faptului că în Champions League Juventus nu a avut succes, Ronaldo, care vizează recordul all-time de goluri la națională, are cifre excelente și la formația de club. În 126 de apariții pentru "Bătrâna Doamnă", lusitanul a punctat de 97 de ori. El e golgheterul la zi în Serie A, cu 25 de reușite în actuala stagiune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo