Pandemia de coronavirus a blocat printre altele şi competiţiile sportive, iar cluburile se văd nevoite să recurgă la măsuri neplăcute pentru angajaţii lor pentru a reuşi să depăşească criza mondială. Campioana Italiei, Juventus, este prima echipă din Serie A care a anunţat că va reduce salariile jucătorilor şi antrenorului Maurizio Sarri în perioada următoare.
Juventus Football Club S.p.A. anunţă că, având în vedere pandemia de coronavirus, care împiedică desfăşurarea competiţiilor sportive, a ajuns la un acord cu jucătorii şi antrenorul primei echipe în ceea ce priveşte salariile pentru următoarele luni din acest sezon. Acordul prevede reducerea salariilor cu o sumă egală în lunile martie, aprilie, mai şi iunie 2020. În săptămânile următoare, se va perfecta nou înţelegere, cu fiecare persoană în parte, în conformitate cu reglementările actuale. În urma acestei decizii, Juventus va salva 90 de milioane de euro în sezonul 2019-2020. Juventus le mulţumeşte jucătorilor şi antrenorului pentru dovada de responsabilitatea de care au dat dovadă, într-un moment sensibil pentru toată lumea | comunicat Juventus

Modelul Ronaldo

Premier League
Cristiano Ronaldo, "război" total cu Transfermarkt.com! De ce a blocat lusitanul prestigiosul site
ACUM 8 ORE
Cristiano Ronaldo a renunţat la 3.8 milioane de euro din salariu pe următoarele patru luni, în condițiile în care Calcio e Finanza anunță că Juventus va pierde în perioada următoare aproximativ 12,3 milioane de euro doar din cauza salariilor. Campioana Italiei este fără îndoială cea mai afectată dintre echipele din Serie A. Liderul din Il Calcio va avea și alte pierderi mari, din drepturile tv și bilete. Bianconerii joacă pe un stadion nou și, cu toate că veniturile din bilete nu sunt la nivelul granzilor din Premier League și La Liga, pierderile vor fi substanțiale. Însă Serie A este campionatul care a amânat cele mai multe partide astfel că Juventus mai are 5 partide de jucat pe propriul teren, plus că a jucat deja partida cu Inter Milano fără suporteri. Astfel, Juventus mai pierde (drepturi tv și bilete) între 25 și 30 de milioane de euro, în funcție de cât de departe ar merge în UEFA Champions League.
În negocierea dintre club și jucători a contat foarte mult deschiderea de care a dat dovată Ronaldo. Acesta a acceptat fără rezerve măsura, pentru a ajuta clubul, dovedind încă o dată că e un adevărat model. Gazzetta dello Sport a detaliat importanța părerii lui CR7, care fără îndoială trebuie admirat pentru profesionalismul de care dă dovadă întotdeauna și pentru altruismul său.
"Opinia sa a cântărit întotdeauna. Cariera sa și carisma l-au tranformat într-un lider. Dar ceea ce face Ronaldo mai bine ca oricine e să nu dea înapoi în fața greutăților. Iar de data asta Juventus a simțit mai mult ca niciodată caracterul lui. Părerea portughezului a deschis calea către un acord între club și jucători privind micșorarea salariilor. CR7 câștigă 31 de milioane de euro net pe sezon, cel puțin triplu față de oricare alt coechipier. Odată ce a dat semnalul de la Madeira, că susține fără rezerve decizia clubului, totul a fost mai simplu. Giorgio Chiellini a fost "ambasadorul" jucătorilor în raport cu clubul, el studiind în această perioadă pentru a deveni manager. Fără îndoială, acesta a avut un rol important, la fel ca și Buffon și Bonucci, ceilalți lideri din vestiar, dar Ronaldo a fost exemplul de care aveau nevoie toți. În mod evident, suma la care renunță nu îi va schimba viața, dar reprezintă un semnal clar că toți trebuie să strângă rândurile în această perioadă dificilă. Încă o dată, Ronaldo a fost un exemplu pentru toți", notează Gazzetta dello Sport.
Clubul Juventus a anunţat trei îmbolnăvări cu coronavirus. Daniele Rugani, Blaise Matuidi şi Paulo Dybala au fost infectaţi cu noul virus, iar toţi se simt bine.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
25/01/2022 LA 07:29
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52