Fost patron la Leeds, Cellino a preluat-o pe Brescia în 2017, investițiile traducându-se într-o promovare în prima ligă italiană. Acum, clubul e într-o situație dificilă din punct de vedere sportiv, doar anularea sezonului, fără ca cineva să retrogradeze, putând să țină "rândunelele" în Serie A.
Cellino crede că anularea stagiunii e singura variantă viabilă, dar nu pentru că această decizie ar avantaja echipa sa, ci pentru că realitatea din Italia nu oferă alternativă. Guvernul a instaurat starea de urgență până pe 3 mai, însă situația e departe de a fi una care să genereze optimism.
Cu toate acestea, patronul lui Lazio, Claudio Lotito, a declarat răspicat că vrea ca Serie A să se reia cât mai repede. Pe lângă pierderile financiare, trupa de pe Olimpico visează și la titlu. Declarațiile lui Lotito au fost aspru criticate de Cellino, care a anunțat o dată în plus că Brescia va boicota competiția.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
"Văd prea mult egoism și prea mulți oameni care încearcă să profite de situație. Lazio vrea să se reia campionatul cât mai repede? Ce să comentez, îi iau în seamă doar pe cei care merită să fie ascultați. Nici nu știu dacă ar trebui să vorbesc de Lotito, el e doar președintele Consiliului de Administrație. Serios acum, să meargă puțin prin Brescia, să vadă ce se întâmplă. Nu vreau vreun avantaj și nu îmi e frică de retrogradare, știu că acest club va rezista crizei și nu va intra în faliment. Ne vom câștiga înapoi dreptul de a juca din nou în Serie A, vom promova. Pentru că, o spun din nou, dacă va fi reluat campionatul, Brescia nu va juca. Nu e nicio provocare, pot să ne penalizeze, pot să facă orice, îmi asum întreaga responsabilitate", a spus Cellino pentru Giornale di Brescia.
Brescia e ultima în clasamentul din Serie A, cu doar 16 puncte acumulate după 26 de etape. "Rândunelele" sunt la 9 puncte de salvare, o misiune ce pare în acest moment imposibilă, în contextul în care campionatul s-ar relua.
De partea cealaltă, Lazio visează la titlu, fiind la un singur punct distanță de campioana autoritară a ultimilor ani, Juventus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29