Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre fotbaliștii români care se pot mândri că au jucat în campionatul Italiei. Fostul mijlocaș a evoluat la Brescia și Reggiana în perioada 1992-1998, înainte să revină în România, la Rapid.
Jucător cu 58 de selecții la naționala României, Sabău a acumulat suficientă experiență pentru a-și da seama când este momentul potrivit pentru un tânăr fotbalist să facă pasul într-un campionat puternic din străinătate.
Pe acest lucru s-au bazat și jurnaliștii Tutto Mercato când l-au contactat pentru a vorbi despre transferul lui Man la Parma. Sabău l-a caracterizat pe atacantul FCSB-ului drept "un băiat serios, tehnic și talentat", dar care se chinuie la capitolul "forță fizică și răutate arătată în teren".
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Sabău, avertisment pentru Man înaintea transferului la Parma: "Există riscul să nu gestioneze presiunea"

Sabău a scos în evidență faptul că există riscul ca Man să nu facă față presiunii din Italia, la o echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare:
"E un băiat foarte serios. Evoluează în banda dreaptă, e stângaci, scoate adversarii din joc şi e extrem de abil din punct de vedere tehnic. În opinia mea, îi lipsesc forța fizică și puțină răutate. Acea determinare să lupte corp la corp cu adversarii.
Nu știu dacă va putea să decidă meciurile, să facă diferența. Poate că avea nevoie de o echipă clasată mai bine, un loc mai liniștit, ca să poată crește sportiv. Există riscul să fie supus presiunii și nu știu dacă poate gestiona asta.
Man e unul dintre cei mai talentaţi din România. Dar vine dintr-un campionat care a scăzut mult față de perioada 1998-2000 şi e dificil de spus acum care e adevărata lui valoare. E altceva să joci într-un campionat puternic", a declarat Ioan Ovidiu Sabău, pentru Tutto Mercato.

Parma l-a sunat pe Mutu înainte să negocieze transferul lui Man

Așa cum era de așteptat, conducătorii italieni n-au uitat nici sezonul splendid reușit de Mutu în tricoul Parmei în sezonul 2002/2003, motiv pentru care s-au hotărât să-i ceară o părere legată de Dennis Man:
"Mă bucur foarte mult pentru Dennis și sunt convins că o să reușească. Trebuie să fie conștient de faptul că pentru el abia acum începe fotbalul adevărat.
Am fost sunat de cei de la Parma înainte să se facă transferul, pentru că voiau să știe lucruri legate de calitățile lui tehnico-tactice, nimic altceva", a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.
Adrian Mutu a avut o stagiune minunată la Parma, reușind să înscrie 22 de goluri în 36 de meciuri. La finalul sezonului 2002/2003, fostul atacant a fost cumpărat de Chelsea în schimbul a 22,5 milioane de euro, devenind cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc.

Dennis Man a ajuns în Italia ca să efectueze vizita medicală la Parma

FCSB a ajuns la un acord cu Parma, astfel că Man, care a plecat azi spre Italia, va fi coleg cu Valentin Mihăilă, jucătorul transferat de la Universitatea Craiova înaintea acestui sezon. Pentru Man, suma de transfer fiind de 15 milioane de euro (13 milioane + 2 milioane eventuale bonusuri). FCSB va încasa un milion de euro când Man va bifa 15 selecții la prima reprezentativă a României și încă un milion dacă acesta va marca 10 goluri pentru Parma în primii 2 ani de contract.
Golgheterul Ligii 1 a făcut deja o primă fotografie cu fularul echipei care este pe penultimul loc în clasamentul din Serie A. Imediat după ce a ajuns în Italia, Dennis Man s-a urcat într-o maşină a clubului şi a vizitat baza de antrenament a Parmei. A stat numai 10 minute la Collechio şi a fost dus de urgenţă să facă vizita medicală, asta pentru că italienii se grăbesc să oficializeze mutarea.

Dennis Man, prima fotografie cu fularul Parmei

Transferul lui Man la Parma pentru 13 milioane de euro reprezintă una dintre cele mai importante mutări din această fereastră de mercato. Pe plan mondial, Man este pe locul 7 în topul transferurilor din ianuarie 2021. Pe prima poziție se află ivorianul Sebastian Haller, pentru care Ajax i-a plătit 22,5 milioane de euro lui West Ham United.
Achiziționarea atacantului lui FCSB este a 12-a cea mai scumpă din istoria Parmei (prima e cea a lui Nakata, de la Roma, cu 28,4 milioane), însă Man se poziționează înaintea unor nume mari, de pildă Alberto Gilardino (12 milioane), Hristo Stoicikov (11) și Adrian Mutu (10).
https://i.eurosport.com/2021/01/28/2980296.jpg

LISTA CELORLALȚI ROMÂNI DIN SERIE A

 • Răzvan Marin, 24 de ani, mijlocaș central, cotat la 10 milioane de euro, joacă la Cagliari
 • Vlad Chiricheș, 31 de ani, fundaș central, cotat la 5 milioane de euro, joacă la Sassuolo
 • Ștefan Radu, 34 de ani, fundaș stânga, cotat la 4 milioane de euro, joacă la Lazio
 • Denis Drăguș, 21 de ani, atacant, cotat la 1,3 milioane de euro, joacă la Crotone
 • Ciprian Tătărușanu, 34 de ani, portar, cotat la 700.000 de euro, joacă la AC Milan
 • Radu Drăgușin, 18 ani, fundaș central, cotat la 250.000 de euro, joacă la Juventus
 • Ionuț Radu, 23 de ani, portar, cotat la 8 milioane de euro, joacă la Inter
 • Valentin Mihăilă, 20 de ani, mijlocaș stânga, cotat 6 milioane de euro, joacă la Parma
 • Claudiu Micovschi, 21 de ani, mijlocaș stânga, cotat la 250.00 de euro, joacă la Genoa
 • Matei Ilie, 18 ani, fundaș central, cotat la 25.000 de euro, joacă la Hellas Verona
 • Reinaldo Radu, fundaș dreapta, cotat la 100.000 de euro, joacă la Parma
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51