Salernitana a câștigat cu 3-0 în fața Pescarei în ultima etapă din Serie B și a obținut promovarea directă pe prima scenă a fotbalului italian, după o pauză de 23 de ani.
Clubul din Salerno este deținut însă de Claudio Lotito, președintele lui Lazio, iar situația naște un conflict de interese care nu este permis în Serie A. Astfel, Lotito trebuie să vândă în termen de 30 de zile clubul din Salerno, anunță football-italia.net. De asemenea, regula precizează că este interzisă vânzarea clubului rudelor de până la gradul al 4-lea.
"Este o regulă în conformitate cu cele ale FIFA și nu permite dreptul de proprietate asupra mai multor cluburi la nivel profesional. Președintele Lotito se bucură de o derogare de mulți ani și toată lumea știa ce se va întâmpla.
Serie A
Maurizio Sarri a bătut palma cu noua echipă. Revenire de senzație în Serie A
05/06/2021 LA 09:44
Regulile sunt clare, proprietatea sa nu poate continua și, dacă o va face, ar împiedica Salernitana să participe în Serie A în sezonul viitor.", a declarat Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal.

Salernitana, un club cu peste 100 de ani de istorie

Salernitana a fost salvată de la faliment de către Claudio Lotito în 2011 și a început revenirea în prim planul fotbalului italian din liga a 4-a. Între fotbalișltii care au contribuit la această este revenire spectaculoasă a fost și Andrei Cristea. Fostul atacant al naționalei României a jucat în 2015 la Salernitana.
Salernitana este un club fondat în 1919, care a evoluat însă în cea mai mare parte a istoriei în eșaloanele inferioare din Italia. Echipa din Salerno a promovat pentru prima dată în Serie A în sezonul 1946-1947, iar a doua oară în 1997-1998.
Serie B
Salernitana este la un pas de promovare în Serie A, dar patronul este obligat să vândă clubul
08/05/2021 LA 05:52
Serie A
Scandal în Italia! Ștefan Radu obligat să vină la antrenamente în plină pandemie de coronavirus!
17/03/2020 LA 06:19