Sarri a petrecut un singur sezon la cârma lui Juve, fiind demis pe 8 august, după eliminarea "bianconerilor" din UEFA Champions League, în fața lui Lyon. Au trecut numai 3 luni și deja în presa din Peninsulă se vorbește despre revenirea tehnicianului de 61 de ani în antrenorat.
Potrivit Calciomercato, Sarri este dorit la Fiorentina, în locul lui Giuseppe Iachini, sub comanda căruia formația din Serie A a reușit să câștige numai 2 meciuri în noul sezon. Jurnaliștii italieni anunță că oficialii din Florența îl vor demite pe Iachini indiferent de rezultatul din următoarea partidă, contra Parmei (7 noiembrie).
Maurizio Sarri, care locuiește chiar lângă Florența, va trebui mai întâi să-și încheie oficial contractul cu Juventus, înainte să semneze cu noua echipă. Deși a fost înlocuit de Andrea Pirlo pe banca "Bătrânei Doamne" în urmă cu 3 luni, Sarri încă nu și-a încheiat conturile cu torinezii în mod oficial.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Maurizio Sarri ar putea reveni în Serie A, la Fiorentina

Antrenorul de 61 de ani avea o înțelegere valabilă cu Juventus până în iunie 2022, însă oficialii campioanei Italiei au decis să-l demită după primul sezon, ca urmare a eliminării în optimile Champions League.
Sarri și board-ul lui Juve au ajuns însă la un numitor comun și au decis să încheie contractul prin reziliere amiabilă, urmând ca tehnicianul să primească 6 milioane de euro, sub formă de despăgubiri. Dacă n-ar fi ajuns la un acord comun, oficialii "bianconerilor" ar fi trebuit să-i plătească 11 milioane de euro - valoarea salariilor din ultimii 2 ani de contract.
Cu siguranță, Sarri va solicita rezilirerea oficială a contractului și încasarea sumei de 6 milioane de euro cât mai repede, pentru a putea semna cu Fiorentina. Jurnaliștii italieni anunță și cele 2 variante de avarie pregătite de oficialii din Florența dacă nu vor reuși să-l aducă, în cele din urmă, pe principalul favorit Maurizio Sarri.
Potrivit sursei citate, Walter Mazzarri, ultima oară la Torino, și Vincenzo Montella, care a mai pregătit-o de 2 ori pe Fiorentina, sunt ceilalți doi antrenori aflați în vizorul clubului.
Maurizio Sarri are un CV foarte lung, printre cele mai importante echipe pregătite numărându-se Napoli, Chelsea și Juventus. De-a lungul carierei, tehnicianul de 61 de ani a cucerit 2 trofee: titlul în Serie A (2020), cu Juventus, și UEFA Europa League (2019), pe banca lui Chelsea.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51