Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ședință de urgență la Juventus, după dezastrul cu Milan. Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

Cristian Mihală

Publicat 10/05/2021 la 15:32 GMT+3

Ședință de urgență la Juventus, unde oficialii clubului au decis să îl păstreze pe Andrea Pirlo până la finalul stagiunii. "Bătrâna Doamnă" e în mare pericol să rateze Champions League, dar conducerea a decis să meargă pe mâna tânărului tehnician.

Cristiano Ronaldo nu a avut o relație bună cu Andrea Pirlo, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Aducerea lui Pirlo pe banca lui Juve a fost o carte necâștigătoare, campioana ultimilor 9 ani din Serie A având o stagiune dezamăgitoare. Eliminarea prematură din Champions League a fost dublată de un parcurs mult sub așteptări în Serie A. Totul a culminat cu înfrângerea la scor de neprezentare, scor 0-3, cu Milan, aseară. "Bătrâna Doamnă" a coborât pe 5, cu 3 etape înainte de finalul stagiunii
"Am vorbit cu președintele după meci, sunt la dispoziția clubului, oficialii vor lua deciziile pe care le consideră", a explicat Pirlo după dezastrul de aseară.
Gazzetta dello Sport anunță că în această dimineață Paratici, Agnelli și Nedved s-au întâlnit la sediul clubului și au discutat soarta antrenorului. Singura incertitudine era legată de momentul plecări: va fi dat afară acum, în speranța că va fi creat un șoc la echipă pentru ultimele runde, sau se va aștepta finalul stagiunii. S-a discutat inclusiv de venirea lui Allegri de acum, însă italianul a refuzat această variantă, nedorind să se amestece până când se termină sezonul. În consecință, singura variantă era Igor Tudor, singurul din staff cu experiență ca "antrenor principal". După ce s-a analizat atent, s-a decis să se meargă pe mâna lui Pirlo și în ultimele 3 etape, dar și în finala Cupei, acolo unde piemontezii vor da piept cu Atalanta.

Allegri, favorit să revină la Juventus. Agnelli visează la Zidane

Multă lume din fotbalul italian aștepta de luni bune înlocuirea lui Andrea Pirlo de la cârma lui Juventus, după sezonul modest al "bianconerilor". Instalarea fostului mijlocaș a surprins vara trecută, ținând cont că nu avea deloc experiență ca antrenor de seniori. În cele din urmă, acesta a primit credit până la finalul sezonului, dar nu mai are cum să continue pe banca "Bătrânei Doamne", pe care a condus-o spre cea mai slabă stagiune din ultimul deceniu.
Presa din Italia anunţă că vacanța lui Massimiliano Allegri se apropie de final. Italianul n-a mai antrenat din 2019, de când s-a despărțit de Juventus. În presa internațională au tot apărut zvonuri legate de revenirea sa în fotbal și de viitoarea destinație, însă niciunul nu s-a materializat. În această săptămânp, La Repubblica a făcut un anunț răsunător: potrivit jurnaliștilor italieni, Allegri se va întoarce la Juventus în vară. Allegri și președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, s-ar fi întâlnit la începutul lunii, iar negocierile s-au încheiat cu succes. Antrenorul italian ar urma să semneze în curând un contract valabil pe 3 ani, începând din sezonul viitor.
Allegri și-a făcut deja un renume pe banca lui Juve, în perioada 2014-2019, în care a cucerit an de an titlul în Serie A și a ajuns în 2 finale UEFA Champions League. În prima perioadă petrecută la Torino, Allegri a câștigat 11 trofee: 5 titluri în Serie A, 4 Cupe și 2 Supercupe ale Italiei.
De notat că oficialii lui Juve au fost în contact şi cu Zidane, dar francezul le-a transmis că vor exista negocieri doar la finalul sezonului. Tuttosport a scris zilele trecute că pista Zidane nu e complet abandonată, în timp ce antrenorul lui Real a alimentat speculaţiile, în conferinţa de presă de dinaintea confruntării cu Sevilla.

Programul rămas din Serie A pentru formaţiile care se bat pentru Liga Campionilor

Etapa 36
  • Napoli - Udinese
  • Atalanta - Benevento
  • Sassuolo - Juventus
  • Torino - Milan
Etapa 37
  • Fiorentina - Napoli
  • Genoa - Atalanta
  • Juventus - Inter
  • Milan - Cagliari
Etapa 38
  • Napoli - Verona
  • Atalanta - Milan
  • Bologna - Juventus
Clasament Serie A
1. Inter - 85 puncte (campioană)
2. Atalanta - 72 puncte
3. Milan - 72 puncte
4. Napoli - 70 puncte
5. Juventus - 69 puncte
În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu e reprezentat de meciurile directe. Juve se impusese pe San Siro cu Milan, astfel că o remiză aseară ar fi fost foarte importantă pentru bianconeri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo