Astăzi, Federația Italiană a anunțat cum se va încheia stagiunea curentă din Serie A, în cazul nefericit în care virusul Covid-19 va lovi din nou fotbalul italian. În primă fază, se va apela la un playoff pentru desemnarea cluburilor calificate în cupele europene. Dacă situația din Italia nu va permite nici disputarea meciurilor din playoff, se va aplica un algoritm pentru stabilirea clasamentului final.

Serie A s-ar putea încheia fără campioană

Algoritmul se bazează pe numărul de puncte obținut, în medie, de fiecare echipă atât pe teren propriu, cât și în deplasare, urmând ca rezultatul să fie înmulțumit cu numărul de etape rămase de disputat. De menționat este că, în acest caz, nicio echipă nu va retrograda, iar stagiunea se va încheia fără să fie desemnată o campioană.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Singura condiție pentru ca o formație să primească titlul este să fie campioană din punct de vedere matematic, în momentul întreruperii sezonului. Planul Federației a fost votat în unanimitate de cluburile din Serie A. 3 echipe n-au participat la vot.
Astăzi, fotbalul a câștigat, iar noi am dat dovadă de unitate. De la bun început am susținut ideea de a rămâne pe scena europeană. 4 din cele 5 campionate de top din Europa au hotărât să încheie sezonul actual. Vom anunța formatul playoff-ului înainte de reluarea sezonului regulat. Totuși, consider că va fi o sarcină inutilă deoarece am mare încredere că stagiunea va fi încheiată în mod normal. | Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene.

Serie A revine pe 20 iunie

Sezonul 2019/2020 din Serie A a fost întrerupt pe 9 martie, cu 12 etape rămase de disputat și alte 4 meciuri restante din etapa a 8-a. În mod normal, stagiunea se va relua pe 20 iunie și se va încheia pe 2 august. În prezent, Juventus este lider, cu un avans de un punct față de Lazio. Podiumul este completat de Inter, aflată la 9 lungimi în spatele "bianconerilor", dar cu un meci în minus.
Dacă sezonul 2019/2020 nu va fi reluat pe 20 iunie, Federația Italiană va trebui să decidă cel târziu până la data de 10 iulie dacă se vor mai disputa sau nu meciurile rămase. Data limită la care trebuie finalizată stagiunea este 20 august.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51