Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serie A se umple de antrenori de clasă! Pioli ar putea fi înlocuit în vară cu un manager de renume

Nicu Savin

Publicat 06/05/2021 la 09:22 GMT+3

Serie A a fost întotdeauna un campionat în care marii antrenori și-au găsit loc, dar sezonul viitor se anunță unul și mai interesant din acest punct de vedere. Presa italiană anunță că AC Milan se va despărți de Stefano Pioli, dacă acesta nu duce echipa pe un loc de Champions League, iar locul său ar urma să fie luat de un antrenor renumit.

Stefano Pioli (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

AC Milan a avut o primă parte de sezon foarte bună, fiind multă vreme pe primul loc în Serie A, iar fanii au sperat la un nou Scudetto. "Rossonerii" au clacat însă în a 2-a parte a stagiunii și acum sunt chiar în pericol să rateze un loc în primele 4 și, implicit, prezența în grupele Champions League în sezonul viitor.
Ca atare, oficialii de pe San Siro se gândesc tot mai serios să-l înlocuiască pe Stefano Pioli. Conform football-italia.net, Maurizio Sarri este principalul favorit să devină antrenorul Milanului. Acesta a fost legat de preluarea Romei, dar odată cu anunțul că Mourinho va sta pe banca capitolinilor din vară, îl transformă pe Sarri în prima opțiune a Milanului.
Sarri.jpg

Maurizio Sarri, dorit de AC Milan

Sarri este fără angajament din vara trecută și multe echipe și-au manifestat intenția de a-l numi pe bancă. Italianul nu s-a grăbit însă să accepte vreo ofertă, mai ales că el încă își primește salariul de la Juventus, de unde a fost demis la finele sezonului precedent.
Napoli sau Fiorentina sunt alte opțiuni din Italia pentru Sarri, dar presa britanică a semnalat că tehnicianul de 62 de ani este o variantă și pentru Tottenham, mai ales că londonezii au fost refuzați de 3 antrenori importanți până acum: Julian Nagelsmann (a semnat cu Bayern), Brandon Rodgers (vrea să continue la Leicester) și Erik Ten Hag (și-a prelungit contractul cu Ajax).
Sarri a declarat în dese rânduri că își dorește să preia o echipă din vară, iar oferta Milanului cu siguranță ar fi foarte tentantă.
În condițiile în care Sarri ar prelua-o pe Milan, Serie A ar deveni un adevărat fief al antrenorilor cu nume. Conte va continua la Inter, Mourinho va reveni și el în Serie A, iar Pirlo va fi cel mai probabil înlocuit cu Allegri. Pe lângă aceștia, Gasperini sau Simone Inzaghi sunt deja manageri respectați în fotbalul italian pentru performanțele cu Atalanta și Lazio, astfel că lupta pentru supremație în "Cizmă" se anunță una palpitantă.
Maurizio Sarri și-a început cariera de antrenor la Tegoleto (Liga a 4-a din Italia) și a activat mulți ani în ligile inferioare din Italia. Managerul a atras atenția prima dată între 2012 și 2015, pe când o antrena pe Empoli, făcând apoi pasul la Napoli. Chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu la cârma echipei napoletane, stilul său a impresionat și a fost numit pe banca lui Chelsea. Aventura sa pe Stamford Bridge s-a încheiat după numai un sezon, deși a câștigat Europa League. Ulterior a semnat cu Juventus, echipă cu care și-a trecut în palmares primul titlu de campion, dar a fost demis la finele stagiunii trecute și de atunci a stat departe de fotbal.
Programul Premier League - 8-9 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo