Juventus a scăpat printre degete victoria împotriva Atalantei, în etapa a 12-a din Serie A. Cristiano Ronaldo a ratat un penalty în minutul 61, la numai 4 minute după ce Atalanta reușise să restabilească egalitatea.
A fost a 3-a lovitură de la 11 metri ratată de starul portughez în Serie A.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Juventus a reușit să deschidă scorul în minutul 29, prin Chiesa. Formația lui Andrea Pirlo putea să puncteze încă din minutul 12, dar Alvaro Morata s-a complicat când a rămas singur cu poarta goală.

Morata, ratare uriașă în meciul Juventus - Atalanta

Morata a scăpat pe un contraatac fulgerător, susținut din spate de Cristiano Ronaldo. Ibericul a vrut să-i ofere un "cadou" lui CR7 și i-a pasat când a intrat în careu. Djimsiti, fundașul Atalantei, a intervenit însă salvator, prin alunecare, și l-a blocat pe Ronaldo. Mingea a ricoșat norocos la Morata, care a rămas singur cu poarta goală.
Din câțiva metri de poartă, Morata a finalizat cu călcâiul, în încercarea de a marca un gol elegant. Spaniolul a fost însă mult prea sigur pe el și a trimis slab, pe lângă poartă. Spaniolul s-a uitat apoi către tușier în speranța că va ridica fanionul pentru offside și îi va "șterge" această ratare uriașă.
Spre dezamăgirea lui Morata, fanionul a rămas jos, iar ratarea l-a "bântuit" tot meciul.

Reacția lui Pirlo, după ratarea inexplicabilă a lui Morata din meciul Juventus - Atalanta

La finalul meciului, Pirlo s-a arătat extrem de dezamăgit pentru modul în care a tratat faza Morata:
"Ratarea lui Morata m-a supărat foarte tare, nu ne permitem aşa ceva. Aceste oportunităţi pot duce jocul pe direcţia dorită. Trebuie să ai luciditatea de a face alegerea corectă, iar el nu a făcut-o. În afară de asta a făcut un joc grozav. Se întâmplă ca uneori să ratezi", a spus Andrea Pirlo, la finalul meciului.
Juventus a obținut numai un punct din confruntarea cu Atalanta și a ratat șansa să se apropie la 2 puncte de liderul AC Milan.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51