Retras în această vară, atacantul danez a avut o carieră impresionantă din punct de vedere al cluburilor trecute în CV, în frunte cu Arsenal și Juventus.
În ciuda echipelor uriașe la care a evoluat, cel poreclit "Lordul" a dezamăgit în cele mai multe cazuri și n-a reușit să-și atingă potențialul maxim văzut de unii antrenori.
Bendtner a ajuns la Juventus în 2012, sub formă de împrumut de la Arsenal. Fostul internațional danez a bifat numai 11 apariții pentru "bianconeri", fără să înscrie vreun gol. Cu toate acestea, "Lordul" și-a trecut în palmares titlul de campion al Italiei în sezonul 2012/2013, alături de "Bătrâna Doamnă".
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Pe lângă prestigiosul trofeu din Serie A, Bendtner a bifat și un record, însă nu unul tocmai pozitiv. Mai precis, Juventus n-a reușit să vândă vreun tricou cu numele danezului în scurta perioadă petrecută la Torino.

Peripețiile "Lordului" Bendtner: "Am intrat în baie, iar jucătorii lui Juventus fumau!"

Într-un interviu oferit recent în presa din Anglia, Nicklas Bendtner a povestit o fază inedită din prima sa zi la Juve. Danezul a intrat în vestiar și și-a găsit noii coechipieri, printre care și legendarii Gianluigi Buffon și Andrea Pirlo, fumând la baie:
"În prima zi la Juventus nu reușeam să-mi găsesc coechipierii. Mă uitam peste tot. Mai apoi i-am gasit! Unde? 12 dintre ei erau la baie, fumau și își beau cafeaua!
Ai fi putut să te confrunți cu Buffon sau Pirlo, dar ce le poți spune celor doi? Dacă le privești cariera și vezi cât de profesioniști sunt... Chestia asta mi-a deschis și mie ochii. Etica pe care o purtau în teren nu putea ridica problema fumatului.", a povestit Bendtner, pentru BBC.
Bendtner a petrecut numai 6 luni la Juventus, revenind apoi pe Emirates. Arsenal l-a vândut definitiv în vara lui 2014, la Wolfbsurg. Atacantul danez și-a agățat ghetele în cui în luna august a acestui an, după o ultimă aventură la Copenhaga, echipa care l-a crescut pe vremea când era junior.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51