În ultimii ani, FIFA a devenit foarte strictă în privința cluburilor care încalcă regulile privind transferurile de jucători minori. Italienii de la Spezia au simțit pe propria piele acest lucru, primind o pedeapsă record în acest sens.
Conform football-italia.net, clubul italian a primit o interdicție de 2 ani la transferuri deoarece a încălcat regulile forului mondial și a legitimat ilegal 13 fotbaliști nigerieni minori.
"Comitetul disciplinar al FIFA sancționează Spezia Calcio pentru încălcarea regulilor care reglementează transferul internațional al minorilor. În urma unei investigații efectuate de Departamentul de aplicare a reglementărilor FIFA, Comitetul Disciplinar FIFA a constatat că Spezia Calcio a încălcat articolul 19 din Regulamentul FIFA privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP) prin aducerea mai multor minori nigerieni în Italia folosind un sistem menit să urmărească eludarea articolului RSTP menționat anterior, precum și a legislației naționale privind imigrația. Spezia Calcio nu va putea astfel să înregistreze jucători noi pentru următoarele patru perioade de transferuri stabilite de Asociația Italiană de Fotbal.", se arată în declarația FIFA.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
ECHIPAMENTELE VERZI AU FOST INTERZISE ÎN SERIE A! FEDERAȚIA ITALIANĂ A PUBLICAT NOUL REGULAMENT

Spezia, interdicție record la transferuri

Barcelona, Chelsea sau Atletico Madrid se numără printre marile cluburi ale Europei care au fost sancționate în trecut pentru astfel de nereguli, dar suspendarea de doi ani acordată Speziei este cea mai lungă interdicție de transfer pe care FIFA a acordat-o vreodată în astfel de cazuri.
De asemenea, clubul ligurian a primit și o amedă în valoare de 500.000 de franci elvețieni. Interdicția va intra în vigoare abia de la 1 ianuarie 2022, astfel că în această vară italienii vor putea face transferuri.
Spezia este deținută de la începutul acestui an de un grup de investitori americani, care au declarat că sunt străini de actele de care clubul este acuzat și că vor face apel la decizia forului mondial.
"Noii proprietari nu au avut niciun rol în presupusele încălcări ale regulamentului. Vom face apel și vom lua măsurile adecvate pentru a ne asigura că echipa noastră rămâne competitivă în anii următori.", a declarat Philip Raymond Platek, Preșdintele amercian al Speziei.
Spezia a promovat anul trecut în Serie A și a terminat stagiunea precedentă pe poziția a 15-a. Antrenorul Vincenzo Italiano a părăsit echipa în această vară și a preluat-o pe Fiorentina, locul său pe banca micuței echipe din Nord-Vestul Italiei fiind luat săptămâna trecută de Thiago Motta, fostul mare jucător de la Barcelona, Atletico Madrid, Inter sau PSG.
Serie A
Juventus, victorie scurtă cu Spezia! Torinezii pun presiune pe echipele din fruntea clasamentului
06/03/2022 LA 19:04
Fotbal
Dinamo, locul 2 în lume la numărul de jucători utilizați în ultimul an! Câți fotbaliști au folosit
23/02/2022 LA 15:33