Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ștefan Radu a intrat în istoria lui Lazio, după ce a câștigat Supercupa Italiei. Ce record a reușit

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/12/2019 la 14:59 GMT+2

Ștefan Radu a intrat în istoria lui Lazio, după ce a câștigat Supercupa Italiei împotriva lui Juventus. Fundașul român, ajuns pe Olimpico în urmă cu 11 ani, a devenit jucătorul cu cele mai multe finale și trofee câștigate pentru Lazio, alături de alte nume mari din istoria formației din Roma.

stefan radu istorie

Credit imagine: Getty Images

Cu Ștefan Radu integralist, Lazio a câștigat cu 3-1 partida din Arabia Saudită, contra lui Juventus, campioana ultimelor 8 sezoane din Serie A. A fost a 8-a finală în care fotbalistul român a evoluat pentru Lazio. Dintre acestea, Radu a câștigat 6: 3 Cupe și 3 Supercupe ale Italiei.
Conform unor statistici realizate de Lazio Page, Ștefan Radu a devenit jucătorul cu cele mai multe finale disputate pentru italieni (8), la egalitate cu Giuseppe Favalli, Roberto Mancini și Pavel Nedved.
stefan radu istorie
Ajuns la 33 de ani, Radu este unul dintre cei mai titrați jucători ai formației pregătite de Simone Inzaghi, alături de Almeyda, Mancini, Salas, Ballotta, Boksic şi Stankovic, cu 6 trofee câştigate.

Lazio, coșmarul lui Juventus în decembrie

Juventus a pierdut pentru a doua oară în luna decembrie în fața lui Lazio, cu același scor: 1-3. După ce, pe 7 decembrie, Lazio câștiga în campionat la finalul unui meci spectaculos, duminică seară, trupa lui Inzaghi s-a impus din nou contra campioanei Italiei. De această dată, bucuria a fost mult mai mare, căci victoria a implicat și un trofeu.
A fost pentru a 5-a oară când Lazio a câștigat Supercupa Italiei, iar fanii au declanșat fiesta la sosirea echipei pe aeroportul din Roma.
În Serie A, Lazio ocupă locul 3, la 6 puncte în spatele lui Inter și Juventus, echipele fruntașe din Italia. Pentru formația lui Ștefan Radu urmează meciul de pe terenul Bresciei, programat pe 5 ianuarie, în timp ce Juventus va juca o zi mai târziu, contra lui Cagliari, la Torino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo