Articol scris de Romeo Ene
S-a vehiculat foarte mult faptul că Ronaldo ar putea să-i părăsească pe italieni la finalul sezonului. Cotidianul spaniol AS anunţă că, dacă portughezul își comunică intenția de a pleca și o echipă pare dispusă să-i ofere 25 de milioane, italienii sunt dispuși să negocieze.

Sezon cenuşiu pentru Juventus

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Juventus are parte de un sezon destul de greu. Campioana Italiei a fost eliminată din optimile UEFA Champions League de Porto, încă din faza optimilor, iar lupta la titlu pare încheiată pentru trupa lui Pirlo. Juventus se află pe locul 3, la 10 puncte de Inter, care este pe val în acest sezon.
"Cristiano este cel mai bun jucător din lume și nu-l vom lăsa să plece.’’, a spus Fabio Paratici, după înfrângerea umilitoare cu Benevento. Astfel, el a susţinut poziţia clubului în legătură cu situaţia lui Ronaldo.
‘’Bătrâna Doamnă’’ îşi apără investiţia şi mândria de a-l avea pe fostul jucător de la Real Madrid, dar este inevitabil că Ronaldo ar putea dori să plece, iar ofertele nu lipsesc să apară.
Pierderea a ceea ce ar fi fost al zecelea titlu la rând este o lovitură grea pentru Juve, care l-a adus pe Cristiano pentru a triumfa în Europa, însă planurile nu s-au potrivit.
Bianconerii ar putea avea nevoie de o restructurare a întregului lot, mai ales în privinţa atacului şi a mijlocului terenului. Un antrenor cu exprienţă ar putea fi adus la echipa de pe locul 3 din Italia în locul lui Pirlo. Acesta din urmă nu antrenase la nivel de seniori înainte de experienţa de la Juventus.
Pentru asta sunt necesare investiții foarte importante și, în acest sens, plecarea lui Cristiano Ronaldo ar fi de mare ajutor.

Cristiano Ronaldo va pleca de la Juventus în cazul unei oferte de cel puțin 25 de milioane de euro

În cazul unei oferte bune pentru club şi pentru Ronaldo, acesta ar putea să o părăsească pe Juve la finalul sezonului. Portughezul o costă pe Juventus 87 de milioane de euro pe sezon, pe lângă cele peste 100 de milioane de euro care au fost plătite pentru serviciile sale.
Astfel, după cum precizează AS, italienii nu se vor opune în cazul în care Ronaldo ar alege să plece.
Ronaldo ar putea reveni la Real Madrid, acolo unde Zidane a declarat recent că există un anumit interes din partea spaniolilor. Atacantul nu a negat niciodată aceste zvonuri și nu va pune obstacole financiare pentru a-şi îndelini această dorință. În prezent însă, Juve nu a primit oferte pentru transferul portughezului.
Clubul aşteaptă perioada de mercato din vară. Dacă Cristiano își comunică intenția de a pleca prezentând o ofertă concretă, clubul italian va fi deschis să negocieze și l-ar lăsa să plece fără nicio problemă.
Desigur, echipa interesată trebuie să pună pe masă cel puțin 25 de milioane de euro: este suma care ar evita pierderile pentru balanţa lui Juve. Dacă nu va exista o echipă care să îndeplinească aceste criterii, atunci Ronaldo va mai rămâne un an în Italia, fiind ultimul de contract.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51