Articol scris de Romeo Ene
Recent, cele două formaţii s-au întâlnit într-un meci spectaculos, încheiat cu victoria lui Cagliari, scor 4-3, partidă în care Man şi Marin au marcat.
Totuşi, cele 2 formaţii ar putea rămâne în Serie A chiar dacă vor retrograda din punct de vedere sportiv, în cazul în care Inter, Milan şi Juventus vor fi excluse din campionat ca urmare a participării acestora în Superliga.
Fotbal
Edi Iordănescu rămâne fără un jucător din lot pentru meciul amical cu Moldova
18/11/2022 LA 09:32

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Scenariu salvator pentru Man, Marin și Mihăilă

Parma şi Cagliari ar putea rămâne în Serie A datorită Superligii, datorită faptului că ar promova 3 echipe, iar niciuna nu ar mai retrograda. Cele 2 formaţii sunt în lupta pentru evitarea retrogradării, iar Parma este ca şi retrogradată, mai ales ca urmare a înfrângerii din ultima etapă. Inter este lider, Milan pe 2, iar Juventus pe 4, iar aceste echipe ar putea fi excluse din campionat în cazul în care vor participa în Superliga.
Ca urmare, nu ar mai retrograda nimeni, spre avantajul românilor de la cele 2 echipe. Potrivit sportmediaset.it, un scenariu este ‘’îngheţarea retrogradării’’ şi a promovării normale a celor 3 echipe din Serie B. Astfel, ar rămâne 20 de echipe şi nu s-ar pierde banii din drepturile TV, asigurate deja până în 2024.

Parma și Cagliari au oferit unul dintre meciurile sezonului în Italia

Cagliari și Parma au oferit unul dintre meciurile sezonului din Serie A, iar printre protagoniști s-au numărat și internaționalii români Răzvan Marin, Dennis Man şi Valentin Mihăilă.
Cele două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării au luptat din greu pentru victorie, iar cei care au avut câștig de cauză au fost sarzii. Cagliari a revenit spectaculos de la 1-3, în prim-plan cu Răzvan Marin, și au dat lovitura decisivă la ultima fază a meciului.
Dennis Man și Răzvan Marin au început ca titulari, în timp ce Valentin Mihăilă a fost aruncat în luptă la pauză. Man a fost înlocuit în minutul 72 cu Valenti.
Parma a jucat mai bine în prima repriză și părea să fie în controlul partidei. Pezzella a deschis scorul în minutul 5, cu un șut superb din afara careului. Fundașul oaspeților a prins mingea la 16 metri și a finalizat din prima, la colțul lung, fără speranțe pentru goalkeeper-ul Vicario.
Formația lui Roberto D'Aversa și-a dublat avantajul în minutul 31, când Kucka a reluat cu latul pe lângă portar. Cagliari a redus din diferență 8 minute mai târziu, prin Pavoletti, cu o lovitură de cap.
Dennis Man a ieșit la rampă în minutul 59 și a înscris al doilea său gol în Serie A. Atacantul român a driblat un adversar și a finalizat cu un șut puternic, la colțul lung, de la marginea careului. Apoi a urmat golul lui Răzvan Marin care a însemnat și începutul unei reveniri incredibile a lui Cagliari. Mijlocașul român a înscris cu cu o execuție în forță de la 16 metri. Mingea a ricoșat cu noroc la Marin, care a tras din prima, în dreapta portarului. La fel ca în cazul lui Man, Răzvan se află la al doilea său gol în campionatul Italiei.
Serie B
Mihăilă, aproape de revenirea pe teren! Care este starea lui Dennis Man. Anunțul presei din Italia
04/11/2022 LA 17:47
Serie A
Răzvan Marin, pe lista celor mai slabi jucători din actuala ediție a Serie A! Topul italienilor
01/11/2022 LA 15:09