După un sezon în care a apărat foarte puțin la Lyon, Ciprian Tătărușanu va semna un contract pe 3 sezoane cu AC Milan. Acolo, portarul român îl va avea ca antrenor pe Stefano Pioli, cu care a lucrat și la Fiorentina pentru scurt timp, în perioada de pregătire a sezonului 2017-2018.
În vara lui 2017, Pioli a semnat cu Fiorentina, echipă la care Tătărușanu fusese titular de drept în sezonul 2016-2017. Doar că în acel an Fiorentina plătise Atalantei 6 milioane de € pentru Marco Sportiello, care avea să devină titularul din poarta echipei din Firenze în detrimentul lui Tătărușanu.
Acest lucru a grăbit plecarea românului de la Fiorentina, care nu a acceptat statutul de rezervă și s-a transferat în Ligue 1 la FC Nantes, unde a petrecut 2 sezoane înainte de a semna cu Olympique Lyon în vara trecută.
Liga
Real Madrid, favorită să dea o lovitură importantă! Pentru cine se luptă cu Barcelona și Liverpool
08/01/2022 LA 14:40
De această dată lucrurile vor sta total diferit, Tătărușanu acceptând din stat postura de rezervă la AC Milan în condițiile în care "rossonerri" îl au pe Gianluigi Donnarumma.

CONTRACT PE TREI ANI PENTRU TĂTĂRUȘANU LA AC MILAN

Milan căuta o soluție de backup, după ce Asmir Begovic și Pepe Reina au părăsit gruparea din nordul Italiei. Stefano Pioli, tehnicianul Milanului, a insistat pentru internaționalul nostru, cei doi colaborând o scurtă perioadă la Fiorentina, înainte ca românul să plece.
Tătărușanu va semna un contract valabil pe trei ani și e foarte posibil să se retragă de la echipa rossoneră.
Produs al Academiei lui Juventus București, titularul naționalei a evoluat de-a lungul timpului pentru Gloria Bistrița, FCSB, Fiorentina, Nantes și Lyon.

2001 Milan Contra

Credit imagine: Imago

Tătărușanu le va călca astfel pe urme lui Răducioiu și Contra, ceilalți români care au jucat, de-a lungul timpului, la AC Milan. Atacantul român a fost transferat de Berlusconi în anul 1993, pe când Milan era una din marile forțe ale fotbalului european. Franco Baresi a fost cel care a insistat ca "diavolii" să-l cumpere pe Răducioiu la Brescia, dar atacantul "Generației de Aur" nu a dat randamentul scontat. Actualul antrenor al lui Dinamo, Cosmin Contra, nu a impresionat nici el pe San Siro: după o perioadă excelentă la Alaves, fundașul dreapta a ajuns la AC Milan în 2001, dar a rezistat un singur sezon.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Serie A
Jose Mourinho a fost dorit la AC Milan! Dezvăluirile portughezului după înfrângerea de pe San Siro
07/01/2022 LA 06:50
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00