Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tătărușanu semnează azi cu AC Milan. Marea șansă a internaționalului român

Nicu Savin

Publicat 11/09/2020 la 13:58 GMT+3

Transferul lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan va fi oficializat astăzi. Portarul român va efectua vizita medicală și va semna un contract pe 3 ani cu "rossonerrii". La prima vedere Tătărușanu va fi rezervă la echipa lui Pioli, dar titularul naționalei României ar putea avea o șansă nesperată întrucât Gianluigi Donnarumma nu a semnat încă prelungirea contractului.

Ciprian Tătărușanu va juca la AC Milan în următorii 3 ani

Credit imagine: Eurosport

Mutarea lui Ciprian Tătărușanu la AC Milan a surprins pe toată lumea, ținând cont că în ultimul sezon internaționalul român a jucat foarte puțin la Lyon. Deși inițial presa italiană a scris că ar fi vorba despre un transfer gratis, francezii au informat că Milan a achitat celor de la Lyon suma de 500.000 de euro. Conform presei din "cizmă" Tătărușanu va avea un salariu de 1,2 milioane de € net pe sezon, ceea ce este excelent în condițiile în care goalkeeper-ul a ajuns deja la 34 de ani.
Astfel, Tătărușanu se întoarce în Serie A, unde a evoluat timp de 3 sezoane pentru Fiorentina între 2014 și 2017. Românul a plecat de la Firenze chiar după venirea lui Stefano Pioli, cel care l-a îndepărtat de la echipă și care îi va fi antrenor și la Milan.
După plecarea din Italia, Tătărușanu a avut 2 ani foarte buni la Nantes, iar în vara anului trecut a făcut pasul la o echipă cu pretenții mai mari din Ligue 1, Olympique Lyon. Pe Stade Gerland i se promisese postul de titular, clubul francez intenționând să îl vândă pe Anthony Lopes după venirea românului. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele din urmă, iar Tătărușanu a fost rezerva francezului în sezonul trecut.
Prin transferul formația milaneză, Tătărușanu pare să accepte statutul de rezervă deoarece la echipa de pe San Siro titular de drept este Gianluigi Donnarumma, dar lucrurile pot lua o întorsătură favorabilă pentru român.
tatarusanu

Marea șansă a lui Tătărușanu la AC Milan

Dacă la Lyon portarului i s-a promis postul de titular și a sfârșit ca rezervă, la Milan s-ar putea să se întâmple exact invers. Tătărușanu este un profesionist desăvârșit, chiar fostul său antrenor de la Lyon, Rudi Garcia, admițând acest lucru, iar această calitate ar putea fi un atu foarte mare pentru viitor.
Donnarumma mai are contract cu "rossonerrii" doar până în vara anului viitor, iar clubul încearcă pe toată căile să prelungească această înțelegere. Doar că, potrivit presei italiene, negocierile dintre cele 2 părți au intrat în impas și cel puțin deocamdată nu este sigur că tânărul portar italian va continua la AC Milan și din sezonul următor.
Donnarumma este impresariat de celebrul agent Mino Raiola, care cere un salariu de 10 milioane de € pentru jucător, iar oferta Milanului nu se ridică la această sumă. Datorită relațiilor excelente pe care Raiola le are cu multe cluburi de top din Europa, acesta i-ar putea găsi ușor un alt angajament portarului de 21 de ani, astfel că Milan nu se află în cea mai bună poziție.
Dacă nu se va perfecta semnarea unui nou contract în perioada următoare, Donnarumma ar putea semna în ianuarie cu alt club, ceea ce ar fi evident o mare lovitură pentru Mila, care îl va pierde astfel gratis în vara anului viitor.
În aceste condiții, Tătărușanu ar putea beneficia de o șansă nesperată și ar putea deveni titular în poarta Milanului, lucru care ar fi benefic atât pentru el ca jucător, cât și pentru echipa națională a României. Rămâne de văzut cum se vor încheia negocierile dintre Milan și Donnarumma, dar până atunci este cert că Tătărușanu va evolua la cel mai important club din cariera sa și nu este exclus ca portarul român să aibă o șansă imensă pe final de carieră.
picture

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo