După ce în toamnă a dezvăluit că a refuzat 50 de milioane de euro pentru Tonali, solicitând în schimbul său 300 de milioane, Cellino pare să fi înțeles că nu se mai poate opune "exploziei" mijlocașului. Să îl mai țină un an în lotul "rândunelelor" ar fi nedrept pentru un jucător de o asemenea valoare, iar criza financiară generată de coronavirus reprezintă un motiv în plus pentru care oficialul Bresciei îi va permite jucătorului de 20 de ani să se transfere.
Cellino a dezvăluit azi că PSG a făcut o nouă încercare de a-l transfera pe Tonali, dar acesta își dorește să rămână în Serie A.
"Nasser (n.r. Al-Khelaifi, președintele lui PSG) vrea să îl transfere la PSG, mi-a scris și astăzi, dar Tonali nu vrea să meargă să joace în Franța. Inter și Juve sunt destinațiile pe care le preferă. Destinul lui cam este scris, din punctul meu de vedere", a spus Cellino, potrivit Corriere dello Sport.
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 2 ORE
De menționat că oficialul Bresciei a recunoscut și faptul că Barcelona e pe urmele lui Tonali, dar catalanii au la rândul lor șanse minime să obțină semnătura jucătorului.
"Barcelona mi-a oferit 65 de milioane de euro pentru el plus doi jucători", a mai spus Cellino, care a dezvăluit că nu se pune problema ca mijlocașul să ajungă lângă Messi.

Tonali, spre Juventus

Gazzetta dello Sport scrie că Juventus este marea favorită să obțină semnătura lui Tonali, iar argumentele par de necombătut.
Plecarea lui Pjanic e iminentă, astfel că Tonali va juca de la început ca titular în echipa lui Sarri. Mijlocașul voia neapărat să meargă la o echipă unde să aibă șansa să evolueze constant, iar "Bătrâna Doamnă" îi va oferi acest prilej.
Juventus a devenit o forță pe piața transferurilor în ultimii ani, demonstrând că, atunci când își dorește cu orice preț un jucător, îl și obține. Acum doi ani l-a convins pe Ronaldo să semneze, deși puțini anticipau la acea vreme că portughezul poate pleca de la Real. Anul trecut, bianconerii au dat o nouă reprezentație de forță, când au plătit 75 de milioane de euro pe Matthijs de Ligt, un tânăr de 19 ani care era dorit neapărat și de Barcelona. Acum, Juve are nevoie de un dirijor la mijlocul terenului și cu greu cineva poate să i-l sufle pe Tonali, văzut drept "creierul" echipei pentru următorul deceniu și jumătate.
Nu în ultimul rând, prezența lui Ronaldo e menită să îl tenteze și mai mult pe Tonali. Acesta va avea ocazia să învețe de la poate cel mai profesionist jucător din istoria fotbalului, iar acest miraj nu e deloc de neglijat. În plus, Juve are ambiții mult mai mari decât Inter, chiar dacă pe Meazza și Conte are în plan să realizeze lucruri mari. Dar "Bătrâna Doamnă" e la un cu totul alt nivel, având drept scop declarat câștigarea Champions League. Un alt aspect care cu siguranță că îl motivează pe Tonali, dincolo de ultimul argument, cel financiar: Juve e dispusă să îi ofere un salariu superior față de Inter.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817525.jpg

Pirlo garantează pentru Tonali

La 24 ani distanță de la debutul lui Andrea Pirlo în tricoul Bresciei, "rândunelele" sunt gata de un viitor export pe sume amețitoare. Comparația dintre Tonali și Pirlo pare inevitabilă, dar fostul mare jucător de la Juventus sau Milan a explicat de ce aceasta nu își are rostul. Tonali e un fotbalist mult mai complet, care are calități diferite, crede cel poreclit "Arhitectul".
"Toți spun că Tonali este moștenitorul meu. Din punctul meu de vedere, se aseamănă cu mine doar din punct de vedere fizic și din punct de vedere al faptului că și-a început cariera la Brescia. Dar este un alt gen de jucător, mult mai complet decât am fost eu. Se apără mai bine, este cu siguranță cel mai promițător jucător din Italia în acest moment. Dar nu îl văd ca pe un moștenitor, pentru că modul lui de joc e diferit, e mult mai puternic decât am fost eu. Va deveni cu siguranță un mare fotbalist", a spus Pirlo, într-un interviu acordat pe Instagram pentru emisiunea "Le Iene".
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Serie A
Un star de la Juventus s-a răzgândit! A pus punct negocierilor și pleacă gratis la vară
13/01/2022 LA 08:29