Inter venea la meciul cu Torino cu un avans de patru puncte față de AC Milan la vârful clasamentului din Serie A. Echipa lui Antonio Conte este mai aproape ca niciodată de un nou titlu în Serie A iar, teoretic, meciul de pe Stadio Olimpico din Torino ar fi trebuit să fie o simplă formalitate.
Echipa lui Conte a dominat prima repriză dar a reușit să își creeze doar ”semi-ocazii”, care nu au pus cu adevărat în pericol gazdele, cele care au fost nevoite să înceapă acest meci fără vedeta Belotti, cel care încă se resimte după ce a fost infectat cu coronavirus.
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
Cea mai mare ocazie a reprizei a venit însă din partea torinezilor după ce lovitura liberă executată de Verdi a ajuns la Ljanco, cel care a lovit însă ulterior bara.
Conte a decis să îl introducă la pauză pe Christian Eriksen pentru mai multă creativitate, însă în cele din urmă a fost nevoie de un penalty pentru ca Inter să deschidă scorul. În minutul 63 Lautaro Martinez a fost faultat în careu de Izzo.
Lukaku a executat impecabil, l-a păcălit pe Sirigu, cel care a plonjat în direcția greșită, iar Inter părea să scape victorioasă de la Torino într-un meci în care nu a strălucit.
Doar șapte minute mai târziu însă Torino a egalat prin Antonio Sanabria. Inter a cerut cu disperare fault în atac, dar după o evaluare VAR arbitrul și-a menținut decizia iar gazdele au obținut egalarea.
Antonio Conte a fost însă inspirat cu introducerea pe final de meci a lui Alexis Sanchez. Chillianul a centrat excelent iar Lautaro Martinez a marcat golul victoriei în minutul 85.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42