Proaspăt câștigător al titlului în Ucraina, Mircea Lucescu se pregătește de Liga Campionilor. Echipa sa e una tânără, lipsită de experiență, dar acest aspect ar putea fi rezolvat printr-o achiziție importantă. Buffon a anunțat că va pleca de la Juventus, iar cotidianul "de casă" al "Bătrânei Doamne" scrie azi că 5 formații se află pe urmele lui. Olympiacos Pireu, Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona şi Galatasaray Istanbul sunt concurentele lui Mircea Lucescu pentru semnătura jucătorului de 43 de ani.

Buffon a mai fost dorit de Lucescu în trecut

Nu e prima oară când Lucescu visează să îl aibă sub comandă pe Buffon, el tatonând în 2013, pe vremea când era la Șahtior, această pistă. Atunci nu s-a pus problema ca Juve să îl cedeze, indiferent de preț, sau ca "Gigi" să vrea să meargă în Ucraina. Acum, însă, coordonatele sunt cu totul altele, iar mutarea ar putea fi realizată.
Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52
Buffon, care, după transferul de la Parma a deținut mult timp recordul de bani cheltuiți pentru un portar, s-a întors la Juventus în 2019, după un an petrecut la Paris Saint-Germain și a acceptat rolul de rezervă pentru Wojciech Szczesny.
"Eu am în cap o dată limită, maximul va fi iunie 2023. Asta este cu adevărat maximul. Dar e posibil să mă opresc și peste patru luni", a declarat Buffon pentru The Guardian, acum câteva luni. Totuși, ulterior a declarat că și-ar dori să mai joace măcar un an la un nivel ridicat, undeva unde să fie titular.
Buffon a jucat în doar 12 meciuri în toate competițiile în acest sezon pentru Juventus, de când a fost numit Andrea Pirlo antrenor, în august.
Campion mondial în 2006, Buffon deține o serie de recorduri în Serie A, dincolo de cele 10 titluri cucerite. Marele regret dintr-o carieră aproape perfectă e că nu a reușit să cucerească Champions League. A jucat trei finale, în tricoul lui Juve, toate pierdute (cu Milan, Barcelona și Real Madrid).
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57