Dennis Man a bifat deja două apariții la Parma, sub comanda lui Roberto D'Aversa. Internaționalul român a debutat în meciul de pe terenul lui Napoli, scor 0-2, și a fost introdus și în repriza a doua a partidei cu Bologna, scor 0-3, ambele în Serie A.
Momentan, Man nu a ieșit în evidență la formația italiană, dar Rivaldo și Berbatov îl sfătuiesc să aibă mai multă răbdare. Cei doi foști mari jucători sunt conștienți de dificultatea pe care unii tineri o au în procesul de acomodare la cluburile puternice din Europa, după ce pleacă din campionatele din Europa de Est.

Transferul lui Man la Parma nu l-a surprins pe legendarul Rivaldo

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Fost campion mondial în 1998 și Balon de Aur în 1999, Rivaldo a recunoscut că transferul lui Dennis Man la Parma nu reprezintă o surpriză pentru el:
"Transferul lui Dennis Man nu reprezintă o surpriză pentru mine. Din vremea în care Rivaldinho juca în România am văzut că multe cluburi își dezvoltă foarte bine jucătorii din academii. Această dezvoltare generează astfel de transferuri ale tinerilor talentați și sunt sigur că acest lucru va continua.
Fotbalul din România se dezvoltă rapid, an după an, mulțumită acestei abordări prin care academiile promovează noi jucători. Unii dintre ei ajung în ligi europene precum cele din Italia sau Spania și acolo pot învăța și se pot dezvolta și mai mult, așa că eu cred că în 4-5 ani ar putea ajunge să joace și la Cupa Mondială, unde ar putea avea evoluții bune", a declarat Rivaldo, pentru Betfair.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982998.jpg

Sfatul lui Berbatov pentru Man, proaspăt transferat la Parma: "Am trecut și eu prin asta!"

La rândul său, Dimitar Berbatov a făcut un pas asemănător cu cel al lui Man la începutul carierei. În 2001, fostul mare atacant al lui Manchester United a plecat de la ȚSKA Sofia, din țara natală, la Bayer Leverkusen, marcând prima sa experiență într-un campionat de top din Europa.
Fostul internațional bulgar, dublu campion în Premier League cu United, l-a sfătuit pe Man să rămână puternic în perioada de acomodare din Italia:
"Îl felicit pe Dennis Man pentru transferul-record la Parma. A te muta din ligile din Balcani în Italia este o provocare uriașă pentru un jucător tânăr, chiar și pentru unul de talentul lui Man. Știu că este așa, fiindcă și eu am trecut prin asta când am plecat de la ȚSKA Sofia la Bayer Leverkusen în 2001. S-au schimbat multe în fotbal în ultimii 20 de ani, însă diferența dintre unele ligi europene a rămas semnificativă.
Sfatul meu pentru Man este să rămână puternic. S-ar putea să-i fie dificil în primele luni, atunci când îți cunoști noii coechipieri, înțelegi clubul și cultura diferită, dar el trebuie să-și amintească mereu că realizările sale sunt cele care i-au oferit această oportunitate. Dennis trebuie să fie răbdător, să se antreneze serios și să fie dornic să învețe de la ceilalți jucători din jurul său, care îl vor ajuta să-și îndeplinească potențialul
Dacă i se va face dor de casă, nu trebuie să fie tentat să se întoarcă acasă. Fotbalul din România este mult în urma celui din ligile mari europene, așa că a juca în Italia este o oportunitate fantastică. Aș spune același lucruri pentru orice membru al acestei generații de tineri jucători români care încearcă să crească afară. Ar trebui să-și mențină motivația, să fie ambițioși și dornici să aibă realizări în ligile puternice.
Jucătorii au arătat deja că sunt talentați ajungând în semifinale la EURO U21 în 2019, iar unii dintre ei, precum George Pușcaș, Ianis Hagi sau Andrei Radu au făcut pasul următor, jucând acum în străinătate. Va fi dificil să aibă succes la aceste cluburi, pentru că nivelul este mult superior campionatelor din Balcani, însă merită să accepte provocarea, iar eu le voi urmări evoluția cu interes", a spus Dimitar Berbatov, pentru Betfair.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51