Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuttosport: Juventus, cel mai scump transfer din istoria fotbalului! 400 milioane € pentru Mbappe

Cristian Mihală

Actualizat 16/10/2020 la 08:03 GMT+3

Juventus pregătește cel mai mare transfer din istoria fotbalului. "Bătrâna Doamnă" îl vrea pe Mbappe și e dispusă să achite 400 de milioane de euro pentru vârful de 21 de ani al lui PSG.

Andrea Pirlo și Cristiano Ronaldo

Credit imagine: SID

Juventus visează de peste două decenii la un nou trofeu Champions League. Deși a dominat Serie A în ultimii 10 ani așa cum nicio formație nu a făcut-o, formația din Torino nu a reușit niciodată să meargă până la capăt, pierzând trei finale în ultimii 17 ani.
Venirea lui Ronaldo, un specialist al competiției, părea să fie pasul decisiv spre îndeplinirea visului piemontezilor, dar vârsta portughezului și lipsa unui lot pe măsură i-au împiedicat pe bianconeri să emită pretenții în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Acum, planul șefilor lui Juve se concentrează pe crearea unei noi formații care să domine Europa. De Ligt, Demiral, Arthur, Bentancur, Rabiot, Kulusevski sau Chiesa au toți sub 25 de ani și reprezintă viitorul. Lângă ei, familia Agnelli vrea să îl aducă pe Kylian Mbappe, probabil unul dintre puținii jucători care are șansa să atingă, în viitor, cifrele lui Ronaldo și Messi.

Juventus, dispusă să facă orice pentru transferul lui Mbappe

Francezului îi expiră contractul cu PSG în 2022, iar Juve vrea să profite de acest lucru înaintea Realului. Ca atare, potrivit Tuttosport, italienii au pregătit o ofertă de 400 de milioane de euro pentru vârful din Hexagon, care, în teorie, pare de nerefuzat, judecând și după context.
Juve vrea să profite de faptul că Ronaldo e idolul lui Mbappe, acest lucru cântărind decisiv în aducerea campionului mondial, dar "Bătrâna Doamnă" e atât de decisă să îl aducă pe atacantul lui PSG încât e dispusă și la alte variante. Astfel, nu e exclus ca torinezii să îl ofere la schimb pe CR7 + o sumă importantă de bani, dacă francezii agreează o astfel de variantă. Conducerea finalistei Ligii a cochetat în trecut cu transferul portughezului, iar acum acesta ar putea fi, în ciuda vârstei, o soluție excelentă pe termen scurt.
Primordială e, însă, aducerea lui Mbappe doar pentru o sumă de bani, fără alți jucători implicați în tranzacție. Dacă prețul vehiculat de italieni e cel corect, Juve va plăti de aproape două ori mai mult față de cel mai scump transfer din istorie. Neymar e în acest moment recordmanul celei mai costisitoare mutări din toate timpurile, PSG plătindu-i Barcelonei 222 de milioane de euro pentru brazilian.
Premier League, program etapa a 5-a
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo