Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuttosport pariază pe un outsider! "Dați-i Balonul de Aur!"

Cristian Mihală

Actualizat 19/10/2019 la 14:07 GMT+3

Italienii de la Tuttosport consideră că Ronaldo ar trebui să ia "Balonul de Aur" în 2019 și au făcut din această opinie subiect de prima pagină sâmbătă. Un ziar apropiat lui Juventus, Tuttosport s-a folosit de performanța atinsă de portughez în această săptămână pentru a-și susține cauza.

Van Dijk, Messi, Ronaldo, Mané : les protagonistes de la course au Ballon d'Or

Credit imagine: Eurosport

Cristiano Ronaldo a marcat în meciurile internaționale din preliminariile Euro 2020 al 700-lea gol al carierie. O bornă impresionantă, care e văzută de presa din Italia un argument suficient pentru ca lusitanul să ia al șaselea Balon de Aur (după cele cucerite în 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017). Interesant e că jurnaliștii din peninsulă se raportează doar la comparația cu Messi, în contextul în care Van Dijk e marele favorit.
"700 de goluri înscrise: e un monstru al tehnicii. Știe să înscrie cu ambele picioare, cu capul și din orice poziție. Nu există procedeu tehnic pe care Ronaldo nu este în stare să-l execute. Infinita dezbatere despre cine e mai bun între el și Messi își va găsi cu greu o rezolvare, pentru că există prea multe criterii subiective care afectează alegerea.
Dar, dacă ne uităm la cele 700 de goluri înscrise de Cristiano, există o varietate mai mare decât la cele 672 reușite de Lionel Messi. Ronaldo marchează în toate felurile. Dreptul este favoritul său (64% dintre goluri), însă nu înscrie rar nici cu stângul (18%) și este letal și cu capul (18%)", notează Tuttosport.
În încercarea de a demonstra că Ronaldo îi este superior lui Messi, sursa citată a amintit și faptul că starul Barcelonei a avut succes doar în Cataunya, pe când Ronaldo a scris istorie la toate formațiile pentru care a evoluat, inclusiv la naționala Portugaliei, cu care a cucerit titlul european.
"Comparația cu Messi se poate extinde și la alt nivel: argentinianul nu a părăsit niciodată Barcelona, în timp ce Ronaldo a trecut pe la mai multe echipe. Iar statistica are și un alt răspuns: CR7 a înscris în 21 de competiții diferite, în țări diferite", mai scriu jurnaliștii italieni.
Ronaldo
De notat că demersul italienilor e puțin bizar, în condițiile în care Ronaldo, unul dintre cei mai mari jucători din istorie fără doar și poate, nu a avut un 2019 ieșit din comun. Practic, CR7 a cucerit titlul în Italia, o formalitate pentru "Bătrâna Doamnă", dar fără a avea o rată de goluri impresionantă. În acest moment el e considerat un outsider de bookmakeri la câștigarea Balonului de Aur, cu o cotă uriașă.

Cotele pentru câștigarea Balonului de Aur

  • Virgil Van Dijk - 1,4
  • Lionel Messi - 2,75
  • Alisson - 20
  • Cristiano Ronaldo - 20
  • Mo Salah - 20

Van Dijk, favorit la Balonul de Aur

Messi a fost desemnat cel mai bun jucător la gala BEST, el fiind preferatul căpitanilor echipelor naționale (377 dintre aceștia l-au votat pe argentinian, în timp ce Virgil van Dijk a obținut 337 de voturi) și a selecționerilor (decarul catalanilor a obținut 379 de voturi, al doilea fiind Ronaldo - 307)
În plus, Messi a fost favoritul suporterilor, care i-au acordat 1.359.728 de voturi. CR7 a primit 962.919 de voturi, în timp ce Van Dijk a acumulat doar 704.235 dintre sufragii.
De când s-a introdus FIFA Best, părea o tradiție ca jucătorul care iese învingător în cadrul acestei gale să ia, ulterior, și Balonul de Aur. Jurnaliștii sunt cei care decernează acest din urmă trofeu, iar acum Virgil van Dijk a fost favoritul acestora. Jucătorul lui Liverpool a primit 462 de puncte, în timp ce Messi s-a bucurat de doar 364. În consecință, fundașul de fier al lui Klopp pare a fi în pole-position pentru cea mai importantă distincție individuală, Balonul de Aur.
Van Dijk va avea ocazia să demonstreze încă o dată de ce merită să câștige cel mai important trofeu individual din fotbal în Manchester United - Liverpool, partidă transmisă în direct de Eurosport duminică, de la 18:30. Confruntarea va fi prefațată de emisiunea Premier League Show.

Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo