Marco Van Basten este considerat de mulți cel mai bun atacant din istoria fotbalului. Olandezul a scris istorie în marea echipă a Milanului de la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90, perioadă în care a câștigat în 3 rânduri Balonul de Aur.
La nivelul declarațiilor, Van Basten este la fel de spectaculos cum era pe teren. Cu puțin timp în urmă, olandezul a dezvăluit cum era să rămână falit din cauza unor investiții neinspirate la începutul anilor 2000, iar acum a atras din nou atenția presei internaționale, lansând acuzații asupra a ceea ce s-a întâmplat în Serie A în sezonul 1989-1990.
https://i.eurosport.com/2021/03/05/3006312.jpg
Liga Campionilor UEFA
"Am crezut că este o glumă!" Ibrahimovic, surprins de colegii săi înainte de debutul în UCL
IERI LA 07:55

Van Basten: "Au făcut tot posibilul să-i de-a titlul lui Napoli"

În opinia fostului mare fotbalist, Napoli a câștigat nemeritat titlul în acea stagiune. Echipa condusă magistral din teren de Maradona ar fi beneficiat de ajutor din partea arbitrilor și ai conducătorilor fotbalului din "Cizmă", care aveau interesul ca Napoli să devină campioană în detrimentul Milanului.
"Titlul din 1990 a fost câștigat de Napoli în interiorul birourilor. Au făcut tot posibilul ca Napoli să câștige. Noile reguli din acei ani permiteau trimiterea în Cupa Campionilor a 2 echipe. Noi câștigaserăm deja Cupa Campionilor și au făcut tot posibilul să-i de-a titlul lui Napoli pentru a participa 2 echipe din Italia în sezonul următor al al celei mai importante competiții intercluburi.
Arbitrajele scandaloase împotriva Milanului, Interului și Veronei au fost numeroase, în timp ce Napoli a avut parte de arbitraje favorabile. Meciul pe care l-au câștigat la Bergamo împotriva Atalantei a fost ceva absurd.", a spus Van Basten, citat de Daily Sport.
Episodul de la Bergamo la care făcea referire Van Basten a fost unul foarte discutat în acea perioadă. În aprilie 1990, Milan avea un punct peste Napoli și situația în clasament a rămas neschimbată după acea etapă, ambele echipe remizând, scor 0-0, în deplasările de la Bologna, respectiv Atalanta.
Doar că în meciul de la Bergamo a avut loc un moment neplăcut, Alemao (mijlocașul lui Napoli) fiind lovit cu o monedă din tribune. Acesta nu a mai putut continua partida, care s-a terminat 0-0, dar care a fost câștigată apoi de Napoli la masa verde tocmai din cauza acelui incident.
Napoli a câștigat atunci al 2-lea și ultimul său titlu din istorie cu numai 2 puncte peste Milan. Pe 3 a terminat Inter, la 7 puncte în spatele napoletanilor.
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
16/09/2021 LA 21:01
Premier League
"Ce nebunie: am mai multe picioare decât United trofee în ultimii 8 ani". Derapaj pentru Elliott
15/09/2021 LA 13:27