Miercuri este o zi importantă pentru fotbalul din peninsulă, în condițiile în care Vincenzo Spadafora, ministrul sportului, va veni cu ultimele informații legate de relaxarea măsurilor privind criza generată de coronavirus. E de așteptat să se dea undă verde sporturilor individuale, însă jocurile de echipă cu greu vor putea fi reluate pe 4 mai, așa cum se spera inițial.
În aceste condiții, se anticipează că fotbalul va putea fi reluat abia la final de mai - început de iunie, ceea ce face aproape imposibilă reluarea sezonului. Sunt 12 etape rămase de disputat, plus alte 4 meciuri amânate de recuperat. În total, 124 de partide, iar repubblica.it nu vede cum sezonul se poate încheia.
Miza financiară e mare - 160 de milioane de euro doar din drepturile tv -, însă lucrurile pot lua o altă turnură, mai ales că Organizația Mondială a Sănătății a cerut un videocall cu UEFA și cu principalele cluburi din Europa pentru a-și expune punctul de vedere. OMS vrea ca toate competițiile să fie suspendate până în 2021, pentru ca lucrurile să se calmeze din punct de vedere al expunerii la COVID-19. "Este din ce în ce mai dificil să se termine campionatul", este concluzia jurnaliștilor italieni, care se întreabă care ar fi soluția de urmat: înghețarea campionatului sau considerarea ca finale a rezultatelor de până acum.
Eredivisie
Eredivisie, aproape să anuleze sezonul. Guvernul a anunțat că nu se va juca fotbal până în toamnă
21/04/2020 LA 20:55
Prima variantă pare să aibă popularitate mai mare, Serie A urmând a avea de la anul 22 de echipe: nu va retrograda nimeni, în timp ce Benevento și Crotone vor promova. Totuși, Frosinone, locul 3 din Serie B, a amenințat deja cu instanța, în cazul în care nu va primi pe teren șansa de a promova, astfel că lucrurile nu sunt nici în această ipoteză foarte limpezi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
ACUM 16 ORE
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00