Deşi fotbalul este un sport care implică numeroase contacte, acestea nu sunt suficiente pentru ca virusul să fie transmis de la un jucător la altul în timpul partidei. Cel puţin aceasta este opinia lui Franco Locatelli, care garantează pentru ceea ce susţine.
"Nu cred că fotbalul reprezintă un vehicul de răspândire pentru virus. Sunt 22 de jucători pe teren, plus maximum 6 rezerve, plus arbitrii şi oficialii. E nevoie de contact solid pentru a se transmite, dar din punctul meu de vedere pe terenul de joc nu sunt şanse mari să se întâmple aşa ceva", a spus Locatelli, citat de football-italia.net.
Spusele renumitului profesor par să aibă acoperire, dacă ne gândim la puţinele cazuri de coronavirus din fotbal. Mai mult, judecând după faptul că trei jucători de la Juventus - Dybala, Rugani şi Matuidi - au fost testaţi pozitiv la câteva zile după partida cu Inter, dar niciunul dintre adversari nu a fost bolnav de COVID-19, spusele lui Locatelli cântăresc şi mai tare. Iar exemplele în acest sens pot continua. În schimb, situaţia spectatorilor din tribună e cu totul alta: acolo pericolul e mult mai mare, din cauza proximităţii şi a aglomerării (atât pe stadion, cât şi în afara lui), astfel că meciurile se pot desfăşura în siguranţă doar dacă se va evolua cu tribunele goale.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28

Când revine Serie A?

Vincenzo Spadafora, ministrul sporturilor din Italia, a venit cu ultimele informații legate de relaxarea măsurilor privind criza generată de coronavirus. Nu s-a anunțat încă vreo dată posibilă pentru reluarea Serie A, de acest lucru urmând să se ocupe un Comitet independet.
UEFA a recomandat tuturor Federațiilor din Europa să încerce să termine campionatele, iar președinții celor 20 de formații din Serie A au votat în unanimitate ca sezonul să se termine.
Spadafora se gândește în primul rând la protejarea populației și nu a făcut vreun anunț clar în privința reluării sezonului. Totuși, din spusele sale, luna viitoare nu pare să fie o variantă fezabilă pentru ca fotbalul în Serie A să repornească.
"Reluați treptat antrenamentele. În ceea ce privește activitatea fizică în aer liber și repornirea campionatului, acestea vor fi evaluate de un comitet. Reînceperea competițiilor este necesară, nu doar din punct de vedere economic, ci și dacă ne gândim la componenta socială a sportului. Dar în același timp trebuie să ne protejăm de acest virus", a spus Spadafora, citat de Gazzetta dello Sport.
În aceste condiții, se anticipează că fotbalul va putea fi reluat în cel mai fericit caz la final de mai - început de iunie, ceea ce face foarte grea terminarea sezonului în timp util. Sunt 12 etape rămase de disputat, plus alte 4 meciuri amânate de recuperat. În total, 124 de partide, iar după ultimele directive ale UEFA stagiunea trebuie să se încheie cel târziu pe 3 august.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58