Tablourile înfățișează trei maimuțe pictate pe față, realizate de artistul Simone Fugazzotto. Potrivit BBC, acestea vor fi amplasate la sediul Serie A, din Milano.
Operele de artă au fost criticate de organizațiile care luptă pentru combaterea rasismului, dar și de anumite cluburi din Serie A.
"Din nou, fotbalul italian lasă lumea fără cuvinte. E greu să-ți dai seama la ce s-a gândit Serie A. Cu cine s-au consultat? Într-o țară în care autoritățile nu reușesc să gestioneze problema rasismului, Serie A a lansat o campanie care pare o glumă bolnavă.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 6 ORE
Aceste creații sunt atroce. Vor fi contraproductive și vor continua dezumanizarea oamenilor de origine africană. E timpul ca formațiile progresiste din campionat să își facă auzită vocea.", a transmis FARE, una dintre organizațiile care luptă pentru combaterea rasismului.

VIDEO | Serie A, criticată după aspru ce a folosit tablouri cu maimuțe într-o campanie anti-rasism

"Ce face Liga nu este deloc corect"

Nici cluburile din Serie A nu au rămas indiferente, AS Roma scriind pe Twitter:
"Am fost foarte surprinși să vedem ceea ce pare a fi o campanie anti-rasism în Serie A, unde au fost folosite imagini cu maimuțe. Înțelegem că Liga vrea să combată rasismul, dar nu credem că așa este corect".
În schimb Luigi de Siervo, directorul executiv al Serie A, s-a apărat și a explicat care este strategia forului pe care îl conduce pentru a combate rasismul prezent pe stadioanele din Italia:
"Știm că rasismul este o problemă extrem de complexă, pe care o vom aborda pe trei laturi diferite: cea culturală, prin opere de artă precum cea a lui Simone, cea sportivă, cu o serie de inițiative la care vor participa cluburile și jucătorii, și cea represivă, cu sprijinul poliției".
https://i.eurosport.com/2019/12/17/2738165.jpg

"Cu toții suntem primate, nu există nicio diferență"

Artistul Simone Fugazzotto a explicat ideea picturilor sale, despre care susține că au fost expuse pentru combaterea rasismului, ci nu invers:
"Pentru un artist, nu este nimic mai important decât să încerci să schimbi percepția oamenilor asupra unor lucruri prin operele tale. Asta am făcut și eu. Am ales să realizez portretele unor maimuțe pentru că ele reprezintă o metaforă pentru existența umană. Toți suntem primate, asta a fost ideea.
Am pictat maimuța din vest cu ochi albaștri și albi, pe cea asiatică cu ochi oblici, în timp ce maimuța africană am poziționat-o în centru, pentru a evidenția faptul că de acolo a pornit toată existența umană. Cele trei portrete exprimă ideea că nu există nicio diferență între oameni și maimuțe, cu toții suntem la fel.", a fost mesajul pictorului.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
ACUM 10 ORE
Serie A
Allegri, reacție genială când a fost întrebat de transferul iminent al lui Pogba: "Cine e?"
IERI LA 10:06