Crescut de Karlsruher, Calhanoglu a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din Bundesliga odată cu transferul la Leverkusen. A impresionat în tricoul "aspirinelor", astfel că AC Milan spera să reconstruiască echipa în jurul său, motiv pentru care a plătit 24 de milioane de euro pentru a-l achiziționa, în 2017.
Din păcate pentru el, adapatarea în Serie A nu a fost una perfectă, în acest moment nefiind titular indiscutabil pentru "diavoli". Chiar dacă în viitorul imediat nu se pune problema unui transfer la Galata, mijlocașul visează să îi calce la un moment dat pe urmele idolului său, Gică Hagi. Calhanoglu a vorbit în presa turcă la superlativ despre liderul "Generației de Aur", cel care a contribuit decisiv la creșterea fotbalului de pe Bosfor.
"Galatasaray nu se povestește, se trăiește! Poate pe viitor voi ajunge acolo, de ce nu? Asta pentru că visul meu este să ajung o legendă ca Gică Hagi! Vreau să port tricoul lui, tricoul glorios cu numărul 10. Sper că într-o zi voi ajunge ca el, și tatăl meu își dorește asta. Am vorbit și cu Fatih Terim despre asta, să port cu mândrie tricoul cu numărul 10 la Galatasaray", a spus Calhanoglu, conform turcilor de la Fanatik.
Coppa Italia
Inter a cucerit Cupa Italiei după o finală nebună cu Juventus! Perisic a adus victoria în prelungiri
11/05/2022 LA 21:36

Ce înseamnă Gică Hagi pentru Galatasaray

În 1996, liderul Generaţiei de Aur se afla la Barcelona şi nimeni nu anticipa că un fotbalist care încă nu împlinise 31 de ani ar putea merge la o echipă ca Galatasaray. Fotbalul turc era la un cu totul alt nivel decât acum, iar salariile oferite nu erau nici pe departe atât de motivante.
Dar Hagi a acceptat o mare provocare, decizia de atunci fiind "cea mai bună a carierei mele", după cum singur a recunoscut. A urmat o adevărată filă din istoria fotbalului turc, fanii de pe Bosfor transformându-l rapid în idol.
Mai mult decât rezultatele fantastice obţinute - 4 titluri, Cupa UEFA şi Supercupa Europei -, Hagi a fost un deschizător de drumuri în Turcia. A fost unul dintre primii mari jucători ai Europei care aleg Superliga turcă, devenind model pentru alţi fotbalişti de top, care nu au mai considerat destinaţia atât de exotică.
În cei 5 ani petrecuţi pe Ali Sami Yen, Hagi nu doar că a încântat cu magia execuţiilor sale, dar a devenit unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria Galatei. Povestea de dragoste nu s-a sfârşit nici după retragere, românul revenind la Istanbul, ca antrenor, în două rânduri.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Serie A
Ibrahimovic, atac fără perdea la un fost coechipier: "A profitat de situația tragică a lui Eriksen"
07/12/2021 LA 17:30