Presa italiană notează că fotbalistul în vârstă de 32 de ani a părăsit lotul echipei antrenate de Gian Piero Gasperini, revenind de urgență în Slovenia, pentru a lupta cu depresia. Informația a fost prezentată în exclusivitate de ”Gazzetta dello Sport”, jurnaliștii italieni dând verdictul că, în aceste momente, cu zece zile înainte de startul partidelor din sferturile Ligii Campionilor, fotbalistul născut în Bosnia și Herțegovina trece prin momente dificile și nu se mai poate gândi la fotbal.
Gian Piero Gasperini lăsase deja de înțeles că nu se va putea baza pe fotbalistul care a înscris cinci dintre golurile Atalantei în Liga Campionilor: “cu cât trece mai mult timp, cu atât devine mai puțin probabil să îl mai vedem jucând pe Iličić”.

Drama lui Josip Iličić, într-un sezon istoric pentru Atalanta

Serie A
Președintele lui Lazio, suspendat. "Schema" prin care jucătorii puteau evolua cu COVID-19
20/10/2021 LA 11:34
Fotbalistul trecut pe la Maribor, Palermo și Fiorentina a făcut spectacol în acest sezon și părea că a dat marea lovitură a carierei. La finalul lunii februarie, după ce înscrisese în meciul tur al duelului cu Valencia, slovenul ajunsese la 12 goluri marcate în ultimele 12 partide disputate în toate competițiile pentru Atalanta.
Pentru un club forțat să joace meciurile europene pe arena lui Inter Milano și AC Milan, întrucât UEFA nu a omologat stadionul său de casă - “Gewiss”, sezonul 2019/2020 s-a conturat perfect, Atalanta fiind echipa-revelație a actualei stagiuni în Liga Campionilor. Aflată la debutul său în competiția inter-cluburi supremă, Atalanta a devenit prima echipă din istorie care trece de grupă spre fazele eliminatorii după ce pierduse primele trei partide. Practicând un joc deschis, agresiv și spectaculos, Atalanta și-a asigurat mai departe și prezența în sferturile Ligii Campionilor, după 8-4 la general în fața Valenciei, înainte ca fotbalul să fie înghețat din cauza noului coronavirus.
Pandemia de coronavirus a lovit în plin Italia și Atalanta. Partida tur dintre Atalanta și Valencia a fost arătată cu degetul de către autoritățile italiene pentru focarul uriaș de coronavirus izbucnit ulterior la Bergamo, iar pentru Josip Iličić, visul s-a transformat în coșmar. După expirarea perioadei de izolare, la revenirea la antrenamente, jucătorul a acuzat probleme la gleznă, prinzând doar puține minute în cinci dintre meciurile disputate de Atalanta în Serie A în lunile iunie și iulie.
Pe 14 iulie, clubul anunța oficial faptul că Josip Iličić a fost scos din lot, astfel încât să poată fi recuperat pentru duelurile din Liga Campionilor. Presa italiană a demonstrat însă că aceasta a fost doar o mușamalizare a problemelor grave pe care fotbalistul le avea.
Josip Iličić a mai trăit clipe grele și in 2018, când o boală misterioasă l-a făcut să se gândească inclusiv la o iminentă retragere. În acest moment, certitudinea este că slovenul ratează o șansă unică, la care orice fotbalist visează, de a juca cele mai importante meciuri din competiția regină a fotbalului.
Serie A
Mourinho a pierdut derbyul cu Juventus. Discurs neașteptat: "Știți ce s-a întâmplat la vestiar?"
18/10/2021 LA 05:00
Serie A
Care va fi următoarea destinație pentru Dusan Vlahovic, puștiul minune al Fiorentinei
10/10/2021 LA 16:24