În ciuda eșecului cu Juventus, AC Milan a rămas lider în Serie A, iar acest lucru se datorează și celor 10 goluri marcate de Zlatan Ibrahimovic în acest sezon. Totuși, suedezul de 39 de ani a lipsit în ultimele 8 etape din cauza unei accidentări și sunt din ce în ce mai multe semnale care indică faptul că retragerea sa este din ce în ce mai aproape. Contractul său cu "rossonerii" expiră la finalul actualei stagiuni și nu e sigur că va fi prelungit, mai ales dacă accidentările îi vor da în continuare bătăi de cap atacantului.
În aceste condiții, Milan trebuie să se gândească la viitor, iar oficalii grupării de pe San Siro și-au fixat deja obiectivele pentru următoarea perioadă de transferuri. Conform ziariștilor de la Tuttomercato.com principalul atacant vizat de Milan este Andrea Belotti, golgheterul din ultimii ani de la AC Torino.
https://i.eurosport.com/2020/07/13/2849787.jpg
Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08

Andrea Belotti, posibilul înlocuitor al lui Zlatan Ibrahimovic la Milan

Belotti a fost unul dintre cei mai buni atacanți din Serie A în ultimele sezoane. Transferat de la Palermo la Torino în 2015, vârful de 27 de ani a marcat pe bandă rulantă, performanțele sale fiind cu atât mai mari cu cât nu a avut parte de o echipă foarte puternică în spate.
Cel mai bun sezon al său a fost 2016-17, când a marcat 26 de goluri în Serie A. Ulterior, el nu a mai atins aceste cifre, dar a fost la un nivel constant bun, fiind cel mai bun jucător al echipei sale în ultimii ani. Belotti a debutat în 2016 și pentru prima reprezentativă a "Squadrei Azzurra", pentru care a reușit până acum 10 goluri în 31 de meciuri.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Contractul lui Belotti cu AC Torino expiră în vara lui 2022 și, foarte probabil, acesta își dorește să facă un pas în față în carieră, iar Milan ar fi o oportunitate uriașă. În plus, Belotti nu ar trebui să-i coste foarte mult pe milanezi în vara viitoare, deoarece atunci va intra deja în ultimul an de contract și Torino nu va putea ține excesiv la preț.
Andrea Belotti a marcat 9 goluri și a dat 15 pase decisive în acest sezon, fiind practic implicat direct în mai mult de jumătate din golurile marcate de Torino (26), formație care se află pe locul 17, cu numai 12 puncte adunate în 16 etape.
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03