Marius Marin evoluează în Italia din 2016, când a fost transferat de echipa U19 a lui Sassuolo. În 2019, fotbalistul, care a declarat în mai multe rânduri că își dorește să joace în Serie A, a fost transferat definitiv la Pisa în schimbul a 400.000 de euro.
Mijlocașul central și-ar putea vedea visul împlinit în această vară. Potrivit DigiSport, Marin este dorit de Sampdoria și Salernitana, echipe din Serie A, dar și de Monza, formația din liga a doua italiană a lui Silvio Berlusconi. Sampdoria a pus ochii pe Marius Marin încă din timpul Campionatului European de tineret, când românul era dorit și la Parma, de către antrenorul Roberto D'Aversa.
Tehnicianul a ajuns acum pe banca tehnică a clubului din Genova, insistând pentru transferul fotbalistului de 22 de ani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,5 milioane de euro.
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Sampdoria, Salernitana și Monza ar fi dispuse să achite circa 2,5 milioane de euro pentru fotbalistul care mai are contract cu Pisa până în 2023, o decizie urmând a fi luată în următoarele săptămâni.

"Asta m-a ambiționat foarte mult!"

Marius Marin se află în această perioadă la Mogoșoaia, unde se pregătește pentru Jocurile Olimpice. Din cantonamentul echipei naționale U23, mijlocașul a vorbit despre viața sa din Italia, despre cum sunt percepuți jucătorii români în străinătate, dar și despre ce îi lipsește cel mai mult din România:
"Ca populație, tot timpul am fost neîndreptățiți în Europa, am rămas dezamăgit. Jucând de 6 ani în Italia, tot timpul am întâlnit o diferență între italieni și români. Dar chestia asta m-a ambiționat foarte mult să demonstrez că jucătorii români au valoare."
Marin este de părere că în Italia există o impresie greșită despre fotbaliștii români, care sunt considerați delăsători: "Nu cred că ne reprezintă acest lucru pentru că jucătorul român tot timpul a fost ambițios și dornic de a demonstra că este român", a adăugat sportivul, care a recunoscut că locul care îi lipsește cel mai mult din România este casa părintească.
Serie A
Sampdoria - Inter 2-2. Radu Drăgușin "uitat" pe banca de rezerve
12/09/2021 LA 14:24
Fotbal
Radu Drăgușin, luat la întrebări de fani! Cu ce fundaș celebru ar vrea să facă pereche în viitor
02/09/2021 LA 08:27