Marius Marin evoluează în Italia din 2016, când a fost transferat de echipa U19 a lui Sassuolo. În 2019, fotbalistul, care a declarat în mai multe rânduri că își dorește să joace în Serie A, a fost transferat definitiv la Pisa în schimbul a 400.000 de euro.
Mijlocașul central și-ar putea vedea visul împlinit în această vară. Potrivit DigiSport, Marin este dorit de Sampdoria și Salernitana, echipe din Serie A, dar și de Monza, formația din liga a doua italiană a lui Silvio Berlusconi. Sampdoria a pus ochii pe Marius Marin încă din timpul Campionatului European de tineret, când românul era dorit și la Parma, de către antrenorul Roberto D'Aversa.
Tehnicianul a ajuns acum pe banca tehnică a clubului din Genova, insistând pentru transferul fotbalistului de 22 de ani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,5 milioane de euro.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
RĂDOI A ANUNȚAT LISTA PRELIMINARĂ A STRANIERILOR CARE POT FI CONVOCAȚI PENTRU JOCURILE DIN NOIEMBRIE
22/10/2021 LA 10:16
Sampdoria, Salernitana și Monza ar fi dispuse să achite circa 2,5 milioane de euro pentru fotbalistul care mai are contract cu Pisa până în 2023, o decizie urmând a fi luată în următoarele săptămâni.

"Asta m-a ambiționat foarte mult!"

Marius Marin se află în această perioadă la Mogoșoaia, unde se pregătește pentru Jocurile Olimpice. Din cantonamentul echipei naționale U23, mijlocașul a vorbit despre viața sa din Italia, despre cum sunt percepuți jucătorii români în străinătate, dar și despre ce îi lipsește cel mai mult din România:
"Ca populație, tot timpul am fost neîndreptățiți în Europa, am rămas dezamăgit. Jucând de 6 ani în Italia, tot timpul am întâlnit o diferență între italieni și români. Dar chestia asta m-a ambiționat foarte mult să demonstrez că jucătorii români au valoare."
Marin este de părere că în Italia există o impresie greșită despre fotbaliștii români, care sunt considerați delăsători: "Nu cred că ne reprezintă acest lucru pentru că jucătorul român tot timpul a fost ambițios și dornic de a demonstra că este român", a adăugat sportivul, care a recunoscut că locul care îi lipsește cel mai mult din România este casa părintească.
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59
Serie A
Marin a câștigat duelul cu Drăgușin din Serie A! Mijlocașul lui Cagliari a contribuit la primul gol
06/01/2022 LA 13:54