Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Euroscout Sandro Tonali, viitorul Squadrei Azzurra

Ion Alexandru

Actualizat 26/01/2021 la 19:31 GMT+2

Sandro Tonali s-a remarcat la Brescia, unde a fost un adevărat lider la doar 18 ani. Puștiul italian a atras toate privirile marilor forțe din Serie A, dar a ales Milan. Euroscut a analizat posibilitățile de creștere ale lui Sandro Tonali, un mijlocaș care a debutat deja în naționala Italiei.

Sandro Tonali

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Considerat de presa din Italia drept liderul generației sale, Sandro Tonali a fost în primul rând unul dintre stâlpii echipei Brescia în lupta pentru promovare în Serie A, rămânând om de bază și în prima ligă. După un prim sezon în Serie A în care și-a trecut în cont 1 gol și 7 pase decisive bifând 35 de meciuri, a reprezentat o confirmare pentru cluburile din partea superioară a clasamentului.
Creativitatea aratată ia facut pe conducătorii echipei AC Milan să plătească 32 milioane de euro pentru un jucător ce combină rolul de playmaker cu al unui mijlocaș box to box. Asemănarea cu legendarul mijlocaș italian Prilo se poate rezuma doar la momentele în care coordonează atacurile, deoarece Tonali se bazează mult mai mult pe efortul fizic și are un stil de joc mult mai energic.
picture

#Euroscout Sandro Tonali, viitorul Squadrei Azzurra

Tonali într-un rol diferit la Milan

Dacă la Brescia a jucat într-un sistem 4-1-2-1-2, fiind un mijlocașul defensiv în rolul de “regista”, la naționala Italiei a evoluat în sistemul 4-3-3 ca un playmaker ofensiv, rolul de regista fiind alocat mult mai experimentatului Jorginho. În acest prim sezon la Milan nu a reușit să impresioneze, periaoda de adaptare fiind mai mare decât s-ar fi așteptat fanii, o cauză putând fi sistemul 4-2-3-1 utilizat de Stefano Pioli.
Odată cu finalizarea perioadei de adaptare și punerea în evidență a unor calitați precum viziunea asupra jocului, verticalizările sau capacitatae de efort deosebită, Tonalli poate fi transformat într-un titular incontestabil la AC Milan, într-o linie de mijloc dominată în acest moment de Frank Kessie.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo