Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Considerat de presa din Italia drept liderul generației sale, Sandro Tonali a fost în primul rând unul dintre stâlpii echipei Brescia în lupta pentru promovare în Serie A, rămânând om de bază și în prima ligă. După un prim sezon în Serie A în care și-a trecut în cont 1 gol și 7 pase decisive bifând 35 de meciuri, a reprezentat o confirmare pentru cluburile din partea superioară a clasamentului.
Creativitatea aratată ia facut pe conducătorii echipei AC Milan să plătească 32 milioane de euro pentru un jucător ce combină rolul de playmaker cu al unui mijlocaș box to box. Asemănarea cu legendarul mijlocaș italian Prilo se poate rezuma doar la momentele în care coordonează atacurile, deoarece Tonali se bazează mult mai mult pe efortul fizic și are un stil de joc mult mai energic.
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15

#Euroscout Sandro Tonali, viitorul Squadrei Azzurra

Tonali într-un rol diferit la Milan

Dacă la Brescia a jucat într-un sistem 4-1-2-1-2, fiind un mijlocașul defensiv în rolul de “regista”, la naționala Italiei a evoluat în sistemul 4-3-3 ca un playmaker ofensiv, rolul de regista fiind alocat mult mai experimentatului Jorginho. În acest prim sezon la Milan nu a reușit să impresioneze, periaoda de adaptare fiind mai mare decât s-ar fi așteptat fanii, o cauză putând fi sistemul 4-2-3-1 utilizat de Stefano Pioli.
Odată cu finalizarea perioadei de adaptare și punerea în evidență a unor calitați precum viziunea asupra jocului, verticalizările sau capacitatae de efort deosebită, Tonalli poate fi transformat într-un titular incontestabil la AC Milan, într-o linie de mijloc dominată în acest moment de Frank Kessie.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12