Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter s-a impus clar în "Derby della Madonnina" și s-a distanțat în fruntea clasametului din Serie A

Nicu Savin

Publicat 21/02/2021 la 17:56 GMT+2

Inter a învins-o categoric pe Milan în "Derby della Madonnina", scor și a luat un avans important în fruntea clasamentului din Serie A. Dubla lui Lautaro Martinez și reușita lui Lukaku au adus o vitorie ușoară pentru echipa antrenată de Antonio conte, care este în acest moment principala favorită la cucerirea titlului.

Romelu Lukaku și Lautaro Martinez

Credit imagine: Getty Images

"Derby della Madonnina" s-a transformat în acest sezon în "Derby Scudetto", cele 2 combatante confruntându-se după multă vreme în meci direct din postura de ocupante ale primelor 2 poziții din Serie A în a 2-a parte a campionatului.
Din păcate pentru ei, cei de la Milan nu s-au ridicat decât rareori la nivelul unui asemenea meci, Inter dominând autoritar cea mai mare parte a partidei. Echipa lui Conte a avut un debut de meci perfect, iar Lautaro Martinez a deschis scorul în minutul 5 din pasa lui Lukaku.
Ulterior, Milan a avut mai mult posesia, dar tot Inter a fost echipa mai periculoasă, fără însă a mai găsi drumul spre gol până la pauză. În startul reprizei secunde, Ibrahimovic a avut 2 șanse bune de a egala, dar Handanovic a fost de fiecare dată la post.

Milan-Inter 0-3 | Echipa lui Conte s-a distanțat în fruntea uerarhiei din Serie A

Ocaziile suedezului s-au răzbunat, iar Lautaro a făcut dubla în minutul 57, Perisic fiind de această dată servant. Croatul a pasat decisiv și în minutul 66, când Lukaku a făcut 3-0, în urma unei faze care a plecat de la Eriksen și care a făcut șah mat defensiva "rossonerilor".
Belgianul a devenit astfel primul jucător al Interului care înscrie în 4 meciuri consecutive cu Milan în Seria A, de la Benito Lorenzi încoace, care reușea această performanță în 1950.
În urma acestui succes, Inter își consolidează prima poziție în Serie A, distanțându-se la 4 puncte în fața Milanului. Ținând cont că echipa lui Conte nu mai are de jucat în nicio competiție în afară de Serie A, putem spune că "nerazzurri" au prima șansă la titlu, dar mai sunt totuși 15 etape de disputat.
Pentru Inter urmează un meci relativ simplu, cu Genoa pe teren propriu. În schimb, Milanul are în față returul din 16-imile Europa League contra sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad (2-2 în tur), iar apoi se va deplasa pe Olimpico pentru duelul cu AS Roma, echipă aflată pe locul 3 în clasament.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo