Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, OUT din Serie A? Anunțul de ultimă oră făcut de Președintele Federației Italiene de Fotbal

Irina Aldea

Actualizat 10/05/2021 la 19:31 GMT+3

Juventus va fi exclusă din Serie A dacă refuză în continuare să renunțe la ideea înființării Super Ligii Europei, a anunțat azi președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid, Juventus și Barcelona sunt cluburile care nu renunță la ideea înființării unei Super Ligi a Europei. Totuși, campioana ultimilor 9 ani din Serie A riscă o pedeapsă cruntă dacă nu se retrage din acest proiect pus la cale de președintele Real Madrid, Florentino Perez. Anunțul a fost făcut de Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal.
După adevărate "revoluții" pornite de fanii echipelor care au aderat la Super Liga Europei, nouă cluburi au renunțat la competiția care și-a propus să rivalizeze cu UEFA Champions League, numai că trei forțe ale fotbalului mare nu au de gând să se retragă. Este vorba despre Real Madrid, Juventus și Barcelona. Celelalte nouă echipe (Inter, AC Milan, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham) s-au retras din proiect și au ajuns chiar la o înțelegere cu UEFA pentru a nu fi sancționate.

Juventus poate fi exclusă din Serie A! Trupa lui Pirlo, amenințată

"Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă", a declarat Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, potrivit Marca.
UEFA este și ea decisă să aplice sancțiuni dure cluburilor care s-au înscris în Super Ligă și nu părăsit clar proiectul. UEFA amenință cluburile rămase oficial în Super Ligă (Real Madrid, Barcelona și Juventus) cu acțiuni disciplinare - posibil chiar excluderea lor din Champions League și Europa League timp de doi ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo