Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Gianluigi Buffon pleacă de la Juventus la finalul sezonului! Anunțul legendarului portar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/05/2021 la 15:42 GMT+3

În vârstă de 43 de ani, Gianluigi Buffon și-a anunțat azi plecarea de la Juventus, clubul la care a scris istorie în întreaga sa carieră.

Blasphemie-Urteil: Buffon für ein Spiel gesperrt

Credit imagine: SID

Articol scris de Romeo Ene
Gianluigi Buffon a anunţat astăzi faptul că o va părăsi pe Juventus în această vară. Legendarul portar revenise în Italia după ce a petrecut un sezon la PSG în 2018, dar a apărat în doar 16 partide, Wojciech Szczesny fiind prima opţiune de portar în viziunea lui Andrea Pirlo.

Final de carieră pentru Buffon?

Ajuns la impresionanta vârstă de 43 de ani pentru un fotbalist la un asemenea nivel, Buffon nu ştie dacă va căuta să semneze cu altă echipă sau se va retrage din fotbal. A aparat poarta lui Juventus de 683 de ori de-a lungul carierei şi a cucerit 21 de trofee cu ‘’bătrâna doamnă’’, un palmares impresionant pentru Buffon.
‘’Viitorul meu este clar și definit.”, a spus el pentru BEIN Sports. ’’Anul acesta, această experiență frumoasă și foarte lungă cu Juve se va încheia definitiv. Fie mă opresc aici, fie dacă găsesc o oportunitate care să mă motiveze să joc sau să am parte de o experiență de viață diferită, atunci o voi lua în considerare. Am dat totul pentru Juve.’’
’’Am primit totul și nu se poate obţine mai mult decât atât. Am ajuns la sfârșitul unui ciclu și este corect să ne despărţim amiabil.’’ Portarul în vârstă de 43 de ani a venit la Juventus în 2001 de la Parma, pentru o sumă-record de transfer la acea vreme, 52 de milioane de euro şi a câştigat 10 titluri şi 4 Cupe ale Italiei. Rămâne, însă, neclar, dacă Buffon se va alătura unui alt proiect sau va alege să-şi încheie cariera de fotbalist.
"Eu am în cap o dată limită, maximul va fi iunie 2023. Asta este cu adevărat maximul. Dar e posibil să mă opresc și peste patru luni", a declarat Buffon pentru The Guardian, acum câteva luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo