Articol scris de Romeo Ene
Gianluigi Buffon a anunţat astăzi faptul că o va părăsi pe Juventus în această vară. Legendarul portar revenise în Italia după ce a petrecut un sezon la PSG în 2018, dar a apărat în doar 16 partide, Wojciech Szczesny fiind prima opţiune de portar în viziunea lui Andrea Pirlo.
Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52

Final de carieră pentru Buffon?

Ajuns la impresionanta vârstă de 43 de ani pentru un fotbalist la un asemenea nivel, Buffon nu ştie dacă va căuta să semneze cu altă echipă sau se va retrage din fotbal. A aparat poarta lui Juventus de 683 de ori de-a lungul carierei şi a cucerit 21 de trofee cu ‘’bătrâna doamnă’’, un palmares impresionant pentru Buffon.
‘’Viitorul meu este clar și definit.”, a spus el pentru BEIN Sports. ’’Anul acesta, această experiență frumoasă și foarte lungă cu Juve se va încheia definitiv. Fie mă opresc aici, fie dacă găsesc o oportunitate care să mă motiveze să joc sau să am parte de o experiență de viață diferită, atunci o voi lua în considerare. Am dat totul pentru Juve.’’
’’Am primit totul și nu se poate obţine mai mult decât atât. Am ajuns la sfârșitul unui ciclu și este corect să ne despărţim amiabil.’’ Portarul în vârstă de 43 de ani a venit la Juventus în 2001 de la Parma, pentru o sumă-record de transfer la acea vreme, 52 de milioane de euro şi a câştigat 10 titluri şi 4 Cupe ale Italiei. Rămâne, însă, neclar, dacă Buffon se va alătura unui alt proiect sau va alege să-şi încheie cariera de fotbalist.
"Eu am în cap o dată limită, maximul va fi iunie 2023. Asta este cu adevărat maximul. Dar e posibil să mă opresc și peste patru luni", a declarat Buffon pentru The Guardian, acum câteva luni.
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo vs Messi, în derbyul optimilor Champions League. Pochettino vs viitoarea formație?
13/12/2021 LA 11:42