Maurizio Sarri l-a antrenat pe Cristiano Ronaldo la Juventus în sezonul 2019/20, când 'Bătrâna Doamnă' a cucerit titlul în Serie A. La un an de la despărțirea de echipă, tehnicianul a oferit un interviu în presa din Italia, comentând relația pe care a avut-o cu starul portughez.
Sarri l-a comparat pe Ronaldo cu o companie multinațională, punctând că este dificil de gestionat din cauza atenției pe care o primește din partea suporterilor din toată lumea. De asemenea, antrenorul a spus că, pentru a-și pune amprenta într-un mod pozitiv, portughezul are nevoie ca echipa să fie construită în jurul lui.
"Gestionarea lui Ronaldo nu este ușoară, el este ca o companie multinațională, cu multe interese personale care trebuie gestionate împreună cu cele ale echipei. Are peste 200 de milioane de urmăritori pe social media, o situație care depășește echipa şi antrenorul. Este foarte complicat.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo, în cazul în care va fi lăsat să plece în iarnă de la Manchester United
ACUM 9 ORE
Desigur, este un jucător care oferă o mulţime de lucruri pozitive echipei, cifrele vorbesc pentru el. Să renunți la Ronaldo? Dacă bugetul o cere, este mai bine să renunți la un jucător decât la cinci sau la şase. În plus, pentru a continua cu Ronaldo, echipa trebuie construită în jurul lui.
Am câștigat un campionat pe care toată lumea îl vedea luat de la sine și nici măcar nu am sărbătorit. Jucătorii au mers la cină fiecare cum a vrut. Poate trebuie să merg la Juventus în acest an după ce sezonul trecut s-a sărbătorit locul 4", a declarat Maurizio Sarri, pentru SportItalia.

Rămâne sau nu la Juventus?

Cristiano Ronaldo mai are contract cu Juventus până la finalul sezonului 2021/22, în ultimele luni apărând mai multe zvonuri privind despărțirea fotbalistul de echipa care a încheiat stagiunea precedentă pe locul 4 în clasament.
Se pare, însă, că Ronaldo s-ar fi răzgândit. După eliminarea Portugaliei de la Euro 2020, jurnaliștii lusitani au scris că atacantul și-a trimis impresarul să negocieze prelungirea contractului cu Juventus.
Cu toate astea, potrivit celor de la Gazzetta dello Sport, Massimiliano Allegri nu vrea să-l păstreze pe Ronaldo la echipă, oficialii 'Bătrânei Doamne' cerând 29 de milioane de euro pentru fotbalistul în vârstă de 36 de ani.
Premier League
Haaland, cu un pas în spatele lui Messi! Guardiola a explicat detaliul care face diferența
03/10/2022 LA 13:58
Premier League
City - United 6-3 | Sănmărtean a observat un detaliu care le-a scăpat tuturor, după partida magică
03/10/2022 LA 08:09