Federația italiană a adoptat o regulă prin care poate exclude din Serie A echipele care vor participa la competiții neautorizate.

Milan, Inter și Juventus pot fi excluse din Serie A

"În ceea ce priveşte regula anti-Super Ligă, cei care cred că vor să participe la o competiţie care nu este prevăzută şi autorizată de FIGC, UEFA şi FIFA, vor fi dezafiliaţi. Cine a interpretat Super Liga ca un act de simplă slăbiciune din partea unor cluburi confruntate cu dificultăţi economice, se înşală.
Serie A
Ibrahimovic, de neoprit! Ce a spus despre retragerea din fotbal după ce a împlinit 40 de ani
03/10/2021 LA 20:48
În acest moment nu avem informaţii despre cine a rămas şi cine a plecat. Această regulă va fi inclusă în licenţele naţionale, iar apoi va fi introdusă în codul justiţiei sportive. Dacă la data limită pentru înscrierea în campionatele naţionale, cineva aderă la alte campionate de natură privată, este exclus", a declarat preşedintele Federației Italiene, Gabriele Gravina.

Milan, Inter și Juventus, printre cluburile fondatoare ale Super Ligii

12 cluburi s-au înscris ca și cluburi fondatoare ale Super Ligii. Dintre acestea, 3 au fost din Italia. Milan, Inter și Juventus au vrut să ia parte la proiectul inițiat de Florentino Perez.
Dacă Inter și-a anunțat retragerea clar, Milan și Juventus au dat de înțeles că ar continua proiectul în viitor, întrucât cred că este o soluție la problemele financiare pe care le întâmpină cluburile.
Serie A
Jose Mourinho, dur după înfrângerea cu Lazio: "Arbitrajul nu s-a ridicat la înălțimea partidei"
27/09/2021 LA 08:56
Serie A
4 forțe din Europa se luptă pentru transferul unei vedete din naționala Germaniei
23/09/2021 LA 15:07