Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan ar putea fi vândută pentru un miliard de euro! Anunțul presei din Italia

Bianca Dumitru

Publicat 15/04/2022 la 18:51 GMT+3

După mai puțin de 4 ani de la momentul în care a fost preluată de un grup de americani, AC Milan este aproape de a-și schimba proprietarul. Italienii sunt în atenția unui fond de investiții din Bahrain.

MILAN, ITALY - JANUARY 13: Rafael Leao of AC Milan celebrates with team-mates after scoring the goal during the Coppa Italia match between AC Milan and Genoa CFC at Stadio Giuseppe Meazza on January 13, 2022 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/AC Mil

Credit imagine: Getty Images

AC Milan este foarte aproape de a începe o nouă eră. Deși nu au trecut nici măcar 4 ani de când grupul american Elliot a preluat clubul, italienii ar putea să-și schimbe din nou proprietarul în perioada următoare.
Clubul care este pe locul 1 în clasamentul din Serie A, având un avans de două puncte în fața celor de la Inter, este în atenția celor de la Investcorp, un fond de investiții din Bahrain.
Potrivit jurnaliștilor de la Football Italia, negocierile sunt avansate, iar fondul de investiții este "aproape să o preia pe AC Milan". Suma pe care arabii vor trebui să o plătească pentru a deveni proprietari ai lui AC Milan se ridică la un miliard de euro.
Conform sursei citate, niciunul dintre reprezentanții părților implicate nu a vrut să comenteze negocierile, însă se pare că acestea sunt într-un stadiu avansat, discuțiile având șanse să se finalizeze în curând.
Citește și:

Atalanta, cumpărată în februarie de americani

În februarie, Atalanta, clubul care l-a transferat la începutul acestui an pe Valentin Mihăilă, a fost cumpărat de un grup de investitori din Statele Unite ale Americii.
Oamenii de afaceri au achiziționat 55% din capitalul social La Dea, un subholding care deține aproximativ 86% din capitalul social al clubului. Tranzacția s-a făcut pentru o sumă mai mare de 400 de milioane de euro.
"Atalanta Bergamasca Calcio SpA a anunțat semnarea unui acord de parteneriat între familia Percassi și un grup de investitori condus de Stephen Pagliuca, co-proprietar al celor de la Boston Celtics, precum și co-președinte al Bain Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din lume", a fost anunțul clubului.
După vânzarea Atalantei, în Serie A evoluează 8 echipe patronate de americani, celelalte 7 fiind AC Milan, AS Roma, Fiorentina, Genoa, Spezia, Venezia și Bologna.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo