Alex Cicâldău s-a adaptat excelent la Galatasaray și a devenit titular de drept la gruparea din Istanbul în mandatul lui Fatih Terim, dar după plecarea acestuia și-a pierdut acest statut. Turcii au un sezon de coșmar și vor să restructureze din temelii echipa, iar o despărțire de cei doi români din lot, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, nu ar fi exclusă.
Fostul mijlocaș al Universității Craiova ar putea profita de această situație și face pasul către un campionat mai puternic. Conform jurnaliștilor de la Sampnews24.com, românul este dorit de Sampdoria, un club care l-a monitorizat atent și în perioada în care juca în Liga 1.
Clubul genovez și-a reiterat intenția de a-l lua pe Cicâldău și ar urma să facă o ofertă la finalul sezonului. Galata a plătit 6,5 milioane de € pentru internaționalul român, iar cota sa de piață în momentul actual este de 9 milioane de €. În acest sezon, Cicâldău a jucat 31 de meciuri în toate competițiile pentru Galata, marcând de 5 ori și oferind două assist-uri.
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
21/05/2022 LA 07:46
Cel mai probabil, transferul lui Cicâldău depinde în mare măsură de rămânerea "Doriei" în Serie A. Echipa lui Marco Giampaolo, antrenorul care l-a înlocuit de curând pe Roberto D'Aversa, se află în acest moment pe locul 16 în Serie A, cu numai două puncte peste Cagliari, prima echipă de sub linia retrogradării.
Citește și:

Cicâldău și Moruțan, nemulțumiți de Domenec Torent

Conform publicației turcești Aksam, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău nu sunt mulțumiți de noul antrenor al Galatei Domenec Torent, și consideră că acesta are o vină importantă pentru rezultatele nefaste.
Moruțan și Cicâldău au venit la Galata ca urmare a insistențelor fostului antrenor, Fatih Terim, care se baza foarte mult pe cei doi, însă noul tehnician, Domenec Torrent, nu le-a acordat atât de multe minute pe cât o făcea predecesorul său, de aici și nemulțumirile celor doi.
Sursa citată precizează faptul că cei doi sunt dezamăgiți de mandatul lui Torrent la Galata, iar cei doi ar fi luat legătura cu conducerea echipei pentru a-și exprima disconfortul.
S-au plătit peste 10 milioane de euro pentru aducerea celor doi jucători, care nu au reușit să o scoată pe Galatasaray din situația dificilă în care se află. Moralul lui Moruțan este foarte afectat din cauza faptului că mijlocașul de 22 de ani nu a primit foarte multe minute din partea noului antrenor.
Cei doi iau în calcul chiar să plece la sfârșitul sezonului sub formă de împrumut, cel mai vehement fiind Moruțan, de care s-au arătat interesate mai multe echipe în această pauză de iarnă.
Președintele echipei, Burak Elmas, va avea o discuție cu antrenorul Torrent despre Moruțan și Cicâldău, în care îi va sugera să-i utilizeze mai mult pe cei doi pentru că Galata ar putea obține sume importante pentru ei, după ce a plătit peste 10 milioane de euro pentru a-i transfera.
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
21/05/2022 LA 06:34
Romanian Liga I
Turcii anunță că Moruțan este aproape de revenirea la FCSB! De ce mutarea este, însă, improbabilă
19/05/2022 LA 07:48