Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Allegri, săgeți către Ronaldo! Ce s-a schimbat la Juventus după plecarea starului portughez

Nicu Savin

Publicat 18/02/2022 la 15:17 GMT+2

Cristiano Ronaldo a părăsit campionatul italian vara trecută, când a decis să se întoarcă pe Old Trafford. Massimilano Allegri, fostul antrenor al lusitanului și actualul manager al "bătrânei doamne", a criticat indirect fostul său jucător și a spus că în prezent Juventus are un joc mai colectiv.

Massimiliano Allegri and Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Portughezul a petrecut trei sezoane în Serie A și a reușit să obțină două Scudetto și o cupă a Italiei. Ronaldo a ratat însă în toate sezoanele obiectivul pentru care a fost adus la Juve, și anume câștigarea trofeului Champions League.
Torinezii au o campanie slabă în acest an și se duelează în prezent cu Atalanta și Lazio pentru un loc în top patru, după un start de sezon complet ratat. Următorul test pentru echipa lui Allegri are loc astăzi, în Derby della Molle, împotriva celor de la Torino.
Allegri a discutat despre situația de la echipa pe care a preluat-o din nou în mai 2021, după un prim mandat în perioada 2014-2019. Antrenoul născut în Livorno a realizat o scurtă comparație cu perioada din trecut de pe Allianz Stadium, lăsând să se înțeleagă că spiritul de echipă este mai puternic după plecarea lui Ronaldo:
"Cred că obiectivele personale au fost lăsate deoparte și există o concentrare mai mare pe echipă. Am lucrat împreună timp de șase sau șapte luni până la momentul actual. Ne cunoaștem unul pe altul puțin mai mult, ne simțim mai mult ca o echipă.", a declarat Allegri în cadrul unei conferințe de presă.
Citește și:

Ronaldo a fost criticat și de Bonucci

Actualul antrenor al torinezilor nu a fost singura persoană care a vorbit despre efectul pe care Ronaldo l-a avut asupra lui Juventus. Leonardo Bonucci a vorbit în octombrie pentru cei de la Sky Sport Italia despre atmosfera de la echipă, în urma plecării lusitanului:
"În trecutul apropiat am pierdut această caracteristică [jocul colectiv] la Juve, jucam cu un campion imens precum CR7 și voiam să îl punem într-o poziție în care să se descurce întotdeauna, gândindu-ne că ne poate rezolva toate meciurile. Sezonul acesta redescoperim smerenia corectă care să ne ajute să redobândim victoria."
Ronaldo nu este în cea mai bună formă la United, marcând în 21 de partide de Premier League doar nouă goluri pentru o grupare care se luptă pentru un loc de Champions League. Portughezul are ocazia să își intre în ritm din nou în meciul de duminică din campionat, în care Manchester United o întâlnește pe Leeds în deplasare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo