Andrea Pirlo, fostul mare mijlocaș italian, și-a început cariera de antrenor la cel mai înalt nivel. În urmă cu un an, Pirlo a fost numit antrenor principal la Juventus, dar acesta nu a rezistat decât un an pe banca "bătrânei doamne". La finalul sezonului trecut, Juventus a anunțat că Massimiliano Allegri va reveni pe banca italienilor.
Sezonul 2020/21 a reprezentat unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani pentru Juventus. Echipa din Torino a încheiat seria fabuloasă de 9 titluri la rând în Serie A, după ce a terminat pe locul 4, obținând pe ultima sută de metri calificarea în grupele UEFA Champions League. Singurele performanțe ale lui Juventus din sezonul trecut au fost câștigarea Cupei și a Supercupei Italiei, prea puțin pentru pretențiile italienilor.

Pirlo: "Nu o să mă schimb doar pentru că am avut rezultate slabe"

Serie A
Drăgușin a rămas fără antrenor la Sampdoria! Roberto D'Aversa a fost demis
17/01/2022 LA 12:35
Andrea Pirlo a vorbit despre perioada sa la Juventus cu cei de la The Athletic, dar și despre faptul că nu consideră că este necesar să schimbe ceva la modul în care antrenează. Pirlo a fost criticat sezonul trecut în Italia din cauza alegerilor sale în linia de mijloc, dar și pentru faptul că nu a reușit să schimbe tactica din mers în mai multe meciuri în care Juventus a făcut egal sau a pierdut.
"Nu o să mă schimb doar pentru că am avut rezultate slabe. În continuare voi gândi la fel, să începem construcția din linia de fund, să păstrăm cât mai mult mingea și să o recuperăm cât mai repede atunci când o pierdem. Depinde și ce jucători ai la dispoziție și de ce sunt capabili să facă. Jucătorii sunt mai importanți decât antrenorii. Antrenorii sunt cei care trebuie să se adapteze", a spus Pirlo.
Fostul mijlocaș a mai vorbit și despre faptul că ar prefera să piardă, decât să joace o partidă întreagă în care se apără. "Guardiola a arătat în ultimii ani că dacă nu controlezi jocul, va fi foarte dificil să câștigi. E adevărat că poți avea 90% posesie și să primești gol din singurul șut pe poartă al adversarilor, dar aș prefera să pierd așa decât să joc un meci întreg în timp ce mă apăr cu toată echipa, așteptând să marchez pe contraatac", a mai spus Andrea Pirlo.
Chiar dacă nu a avut succes, Pirlo consideră că aventura de un sezon pe banca lui Juventus îl va ajuta pe viitor. De asemenea, Pirlo are de gând să îl urmărească pe Pep Guardiola la lucru. Acesta și-ar dori să petreacă câteva zile la baza de pregătire a celor de la Manchester City, după ce Mauricio Pochettino, antrenorul lui PSG, i-a propus deja acest lucru.
Premier League continuă în acest weekend la Eurosport
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Serie A
Andriy Shevchenko, demis de la Genoa după două luni în care a obținut o singură victorie
15/01/2022 LA 13:54