Cu Shevchenko pe bancă, Genoa a pierdut toate cele 9 meciuri disputate în Serie A, începând cu luna noiembrie. Clubul italian a anunțat că antrenorul echipei de tineret, Abdoulay Konko, va fi interimar până când Genoa va numi un principal.
"Genoa AFC anunță că antrenorul Andriy Shevchenko a fost eliberat din funcție ", a precizat clubul, într-un comunicat.
"Clubul îi mulțumește antrenorului și staff-ului său pentru munca grea pe care au depus-o în ultimele luni."
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
ACUM 13 ORE

Parcurs dezamăgitor al lui Shevchenko pe banca lui Genoa

Shevchenko venise la Genoa din postura de fost selecționer al naționalei Ucrainei, însă nu a avut rezultatele dorite în Italia. A înregistrat 9 eșecuri în Serie A, reușind o singură victorie, 1-0 cu Salernitana, în Cupa Italiei.
Nu a fost suficient pentru ca antrenorul să fie păstrat. Un succes cu Salernitana în campionat ar fi fost mult mai important pentru Shevchenko, ținând cont că se află sub Genoa, la distanță de un punct, însă cu două meciuri mai puțin disputate.
Citește și:
Genoa se află într-o postură mult mai grea decât era în luna noiembrie, la sosirea tehnicianului ucrainean. Atunci, italienii se aflau pe locul 17, deasupra pozițiilor care trimit în Serie B. În prezent, sunt pe locul 19, la 5 puncte distanță de Venezia, prima echipă ce se află deasupra locurilor retrogradabile.
Mai mult decât atât, Venezia are și un meci în minus față de Genoa. Shevchenko a avut parte de meciuri dificile pe parcursul mandatului său la Genoa. A înfruntat adversari precum Roma, Milan, Juventus sau Lazio, însă un moment-cheie a fost partida cu Sampdoria, de la finalul anului trecut, pierdut cu 3-1 pe teren propriu. Sampdoria este în luptă directă și cu Genoa pentru evitarea retrogradării. Ceea ce probabil a pecetluit soarta ucraineanului a fost înfrângere cu 1-0 pe teren propriu în fața celor de la Spezia, duminică trecută. Spezia, la fel ca Sampdoria, este în luptă directă cu Genoa pentru evitarea locurilor retrogradabile.
Abdoulay Konko va fi ajutat de antrenorul echipei U17, Roberto Murgita.
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
ACUM 14 ORE
Serie A
Fanii lui Milan declanșează isteria în Italia! Prețul biletelor la meciul cu Sassuolo a explodat
ACUM 14 ORE